Nyheter

den 16 april 2021
Så ser planen ut för höstens seriestart

Inbjudan till nästa säsongs seriespel skickades ut i dagarna. Planen och förhoppningen är att starta säsongen som ”vanligt” den 11–12 september. - Den 1 augusti vet vi, då fastställer vi serien. Då vet vi om pandemin tillåter spel, säger Peter Lagerroos.

den 24 mars 2021
Glöm inte de nya klotreglerna

Från och med den första juli i sommar är det inte längre tillåtet med, så kallade, balanshål i kloten vid tävlingsspel och klotborraren Karl Wahlgren tror att många har glömt det. - De kanske inte har tänkt på det nu när folk bara tränar, säger han.

den 25 februari 2021
Vad är form?

När någon spelar bra hör vi ofta att de är i bra form, eller när någon spelar dåligt kan de skylla på att de är ur form. Men vad är det egentligen? Swebowl försöker reda ut begreppet form.

den 19 februari 2021
Bowlingtävlingar är inte tillåtna

Enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet påpekar Svenska Bowlingförbundet att tävlingar inte är tillåtna. - Däremot är träning OK under vissa förutsättningar, säger Michael Granström.

den 16 februari 2021
Extra förbundsmöte beslutade att avsluta serien

Under tisdagskvällen beslutade det extra förbundsmötet att avsluta säsongen 2020/2021 och påbörja en ny säsong 2021/2022 när så är möjligt. - Klubbarna vill lägga ner, sa Thomas Ramsell, Västerbotten.

den 16 februari 2021
Ordförandekonferens och extra årsmöte

I kväll, 16/2, genomförs en historisk ordförandekonferens, på distans. Dessutom kommer ett extra årsmöte att besluta om seriesegrarna i div 3 ska gå upp, och diskutera slutförandet av säsongen 20/21.

den 22 januari 2021
Aktuella scenarier för den Nationella serien säsongen 2020/2021

Svenska Bowlingförbundet arbetar i dag utifrån tre olika scenarier för den, på grund av pandemin, stoppade Nationella serien. Här förklarar förbundsordföranden Jan Wiede hur de aktuella scenarierna ser ut och underlagen till de beslut som tagits.

den 15 januari 2021
Återstart av Nationella serien flyttas fram och spelas klar i höst

Den Nationella serien ska spelas klar och återstartas tidigast 6-7 mars. Det innebär spel även i höst. – Det finns inga lätta beslut i frågan, men de scenarion vi arbetar utifrån anser vi är de minst dåliga, förklarar vice ordförande Helena Josjö.

den 8 januari 2021
Nya datum klara i BITS för uppskjutna matcher januari 2021

Förbundsstyrelsen tog före jul beslutet att en omstart av den Nationella serien kan ske tidigast 6-7 februari om pandemisituationen tillåter detta. Nu är nya matchdatum för de uppskjutna matcherna i januari 2021 klara i BITS.

den 23 december 2020
Nytt nyhetsbrev och kansliets öppettider under jul- och nyårshelger

Svenska bowlingförbundet vill passa på att önska alla God Jul och Gott Nytt År med decembers Julnummer av E-bowlaren som finns att ladda ner via länk men som också mailas ut under dagen.

den 22 december 2020
Nationella serien ska spelas klart och starta tidigast i februari

Förbundsstyrelsen tog i helgen beslutet att den stoppade Nationella serien ska spelas klart enligt ursprunglig omfattning. Seriespelet kan startas tidigast 6-7 februari 2021 och då ska serierna kunna spelas färdigt i vår.

den 13 november 2020
Samtliga matcher i Nationella serien skjuts upp året ut

Svenska Bowlingförbundet skjuter upp alla matcher i Nationella serien med start i dag till och med den 31 december 2020. En huvudorsak är att så många regioner nu infört de skarpare allmänna råden att alla serier i den Nationella serien nu berörs.