Nyheter

den 3 augusti 2021
2021 – viktiga datum

Nyligen fastställdes serien för säsongen 2021/2022. Här kommer några viktiga datum för bowlingåret som kommer.

den 1 augusti 2021
Nationella serien och nationella damserien fastställda!

Den 1 augusti fastställdes spelschemat för den kommande säsongen.

den 6 juni 2021
Nya oljeprofilsregler

Till den kommande säsongen har Svenska Bowlingförbundet beslutat om nya regler för oljeprofiler, bland annat regleras banunderlaget i division ett till tre. - Folk ska inte behöva resa runt med en sju, åtta, klot, säger Michael Granström.

den 28 maj 2021
Tävling tillåtet igen

Från och med 1 juni släpper FHM, Regeringen och RF på restriktionerna och då kommer det vara tillåtet för tävlingar i mindre omfattning. - Tack vare er kan vi nu återigen genomföra match och tävling för alla åldrar, säger Björn Eriksson.

den 20 maj 2021
Det ser ljust ut för seriestarten

Svenska Bowlingförbundet jobbar fortfarande efter planen att starta den nationella serien helgen den 11–12 september. - Vi har en stor förhoppning om att komma igång då, säger sportchef Michael Granström.

den 18 maj 2021
Vad ska du ha för klot?

Hur ska bowlarna i de lägre divisionerna tänka när de ska välja klot nu när division 1 – 3 har fått nya oljeprofilsregler? Swebowl frågade ett par experter. - Det är som McDonalds, det kanske inte är det roligaste, men du vet vad du får, säger Peter Hellström.

den 16 april 2021
Så ser planen ut för höstens seriestart

Inbjudan till nästa säsongs seriespel skickades ut i dagarna. Planen och förhoppningen är att starta säsongen som ”vanligt” den 11–12 september. - Den 1 augusti vet vi, då fastställer vi serien. Då vet vi om pandemin tillåter spel, säger Peter Lagerroos.

den 24 mars 2021
Glöm inte de nya klotreglerna

Från och med den första juli i sommar är det inte längre tillåtet med, så kallade, balanshål i kloten vid tävlingsspel och klotborraren Karl Wahlgren tror att många har glömt det. - De kanske inte har tänkt på det nu när folk bara tränar, säger han.

den 25 februari 2021
Vad är form?

När någon spelar bra hör vi ofta att de är i bra form, eller när någon spelar dåligt kan de skylla på att de är ur form. Men vad är det egentligen? Swebowl försöker reda ut begreppet form.

den 19 februari 2021
Bowlingtävlingar är inte tillåtna

Enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet påpekar Svenska Bowlingförbundet att tävlingar inte är tillåtna. - Däremot är träning OK under vissa förutsättningar, säger Michael Granström.

den 16 februari 2021
Extra förbundsmöte beslutade att avsluta serien

Under tisdagskvällen beslutade det extra förbundsmötet att avsluta säsongen 2020/2021 och påbörja en ny säsong 2021/2022 när så är möjligt. - Klubbarna vill lägga ner, sa Thomas Ramsell, Västerbotten.

den 16 februari 2021
Ordförandekonferens och extra årsmöte

I kväll, 16/2, genomförs en historisk ordförandekonferens, på distans. Dessutom kommer ett extra årsmöte att besluta om seriesegrarna i div 3 ska gå upp, och diskutera slutförandet av säsongen 20/21.