Nyheter

den 20 januari 2022
Läget kring seriespelet

Det har kommit en del frågor om seriespelet och den höga smittspridningen i samhället just nu. Svenska Bowlingförbundet lyssnar på Folkhälsomyndighetens råd och målsättningen är att fortsätta genomföra seriespelet.

den 19 januari 2022
Bowlingsverige runt omg 12

I helgen startade seriespelet igen, men den rådande pandemin och den stora influensaspridningen gjorde att en hel del matcher ställdes in, mest i Mellansverige. Trots detta så hittar vi många fina resultat runt om i landet.

den 16 januari 2022
Säker seger för BKF Falkenberg i eliten

Söndagens enda match i herrarnas elitserie spelades mellan BKF Falkenberg och BK Joker. Efter underläge vände Falkenberg till säker seger 14-6. Under sydallsvenskans tredje sammandrag under helgen tog Pergamons farmarlag två segrar och framförallt sticker vinsten mot Kulladal F ut.

den 15 januari 2022
Jämnt och spännande när Högland vann

Högland vann mot Merci med 11-9, men det satt långt inne. – Det var väldigt jämnt idag så det känns extra gott att vi vann till sist, säger Ida Andersson i Högland.

den 15 januari 2022
Göta segrade i Skånederbyt

Göta var starkast i Skånderbyt borta mot Kulladal och vann med 15-4. – Riktigt skönt att vara nummer ett i Skåne, säger Karl Wahlgren i IS Göta.

den 15 januari 2022
Sydallsvenskan spelade 2 av 3 sammandrag

Sammandragen i Höganäs och Tidaholm spelades och bjöd på höga slagningar och totalt 3 st 300-serier!

den 15 januari 2022
Damallsvenskorna: Fyra matcher spelade

Calluna tog sig upp i ledningen i en haltande tabell tack vare dagens seger mot Hallandia. Sandvikens poäng gjorde att de tog sig förbi AIK och till ensam serieledning.

den 15 januari 2022
Alla helgens matcher i Mellanallsvenskan är uppskjutna

Samtliga matcher denna helg i Mellanallsvenskan är inställda och skjuts upp på lagens egen begäran. Orsak är att flera lag hade spelarbortfall på grund av sjukdom i kombination med den ökade smittspridningen av covid-19.

den 15 januari 2022
Två inställda matcher i Nordallsvenskan

Pandemin och vinterns influensa ställer till det och matcher i Nordallsvenskan fick ställas in. I de matcher som spelades blev det klara vinster. Piteå BK slog Prana med 15-5 och Vilhelmina besegrade Umeå IK med 14-6.

den 14 januari 2022
Inför Elitserien omgång 12

Elitserien drar igång igen på lördag efter juluppehållet. Det bjuds bland annat på ett spännande Skånederby mellan Kulladal och Göta i herrarnas serie. Vi har kollat läget med respektive hemmalag inför helgens matcher.

den 12 januari 2022
Information med anledning av nya restriktioner

Vid en pressträff i måndags meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att de både förlänger samt inför nya restriktioner från den 12 januari. Det här gäller för seriespelet, tävlingar och träningsverksamheten inom svensk bowling.

den 9 januari 2022
Oerhört jämnt i Eskilstunas seniortour

Det blev mycket jämnt när finalen i den femte deltävlingen av årets seniortour avgjordes i Eskilstuna. Team Clans Håkan Fasth tog hem segern då han hade lägre hcp än Jonas Dahlin BK Taifun. Båda spelarna hade 240 poäng, med Bengt Petersson Kulladals BS närmast som slog 239.