Nyheter

den 15 januari 2021
Återstart av Nationella serien flyttas fram och spelas klar i höst

Den Nationella serien ska spelas klar och återstartas tidigast 6-7 mars. Det innebär spel även i höst. – Det finns inga lätta beslut i frågan, men de scenarion vi arbetar utifrån anser vi är de minst dåliga, förklarar vice ordförande Helena Josjö.

den 8 januari 2021
Nya datum klara i BITS för uppskjutna matcher januari 2021

Förbundsstyrelsen tog före jul beslutet att en omstart av den Nationella serien kan ske tidigast 6-7 februari om pandemisituationen tillåter detta. Nu är nya matchdatum för de uppskjutna matcherna i januari 2021 klara i BITS.

den 23 december 2020
Nytt nyhetsbrev och kansliets öppettider under jul- och nyårshelger

Svenska bowlingförbundet vill passa på att önska alla God Jul och Gott Nytt År med decembers Julnummer av E-bowlaren som finns att ladda ner via länk men som också mailas ut under dagen.

den 22 december 2020
Nationella serien ska spelas klart och starta tidigast i februari

Förbundsstyrelsen tog i helgen beslutet att den stoppade Nationella serien ska spelas klart enligt ursprunglig omfattning. Seriespelet kan startas tidigast 6-7 februari 2021 och då ska serierna kunna spelas färdigt i vår.

den 13 november 2020
Samtliga matcher i Nationella serien skjuts upp året ut

Svenska Bowlingförbundet skjuter upp alla matcher i Nationella serien med start i dag till och med den 31 december 2020. En huvudorsak är att så många regioner nu infört de skarpare allmänna råden att alla serier i den Nationella serien nu berörs.

den 6 november 2020
Tio regioner med skärpta råd och uppskjutna matcher

I veckan införde fem nya regioner skärpta allmänna råd lokalt för minskad smittspridning. Även matcher där lag från dessa regioner deltar kommer att skjutas upp och Seriekommittén arbetar med att hitta nya speldatum.

den 4 november 2020
Förbundet väljer att fortsätta skjuta upp matcher i den Nationella serien

I går tisdag tog Jönköpings, Hallands och Örebros regioner beslut att införa Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19. SvBF skjuter nu även upp dessa matcher som berörs i den Nationella serien.

den 3 november 2020
Fler regioner med skärpta allmänna råd

Idag tisdag kom besked om att det införs skärpta allmänna råd även i Hallands, Örebros och Jönköpings län för att hejda smittspridningen av covid-19. Förbundet följer utvecklingen och återkommer med mer information när nya beslut är tagna.

den 3 november 2020
Närmare 200 uppskjutna matcher har fått nya speltider

Strängare råd i fem regioner för att hejda smittspridningen av covid-19 gör att närmare 200 matcher i den Nationella serien skjuts upp. Lista med uppskjutna matcher kan nås i denna artikel och BITS är uppdaterad med nya matchtider på merparten.

den 30 oktober 2020
Fler matcher skjuts upp efter strängare covid-19 råd i fler regioner

I går tog Stockholm, Västra Götaland och Östergötland beslut att införa skärpta lokala råd för minskad smittspridning. Uppsala förlängde tiden för sina. SvBF skjuter nu upp matcherna i den Nationella serien som berörs av de nya, strängare råden.

den 29 oktober 2020
UPPDAT: Uppskjutna matcher i omg 8 och nya lokala restriktioner

UPPDATERAD: Lista med uppskjutna matcher på grund av att Region Skåne i tisdags införde strängare restriktioner för att minska smittspridningen i Skåne län. Idag torsdag kom besked om att nya, lokala restriktioner införs även i Stockholm, Västra Götaland och Östergötlands län samt om en förlängning av restriktionerna i Uppsala län.

den 28 oktober 2020
Samtliga matcher i omgång 8 med lag från Skåne län skjuts upp

Region Skåne införde igår hårdare restriktioner för minskad smittspridning. Idag har SvBF tagit beslutet att skjuta upp samtliga matcher i den Nationella seriens omgång 8 där lag från Skåne län deltar, såväl hemma- som bortamatcher.