den 7 november 2021

VM: Världsrekord igen!

Artikeln publiceras i Bowlingens IT-system eftersom IdrottOnline har bekymmer för tillfället. Rapporteringen kommer ske på Swebowl.se igen så fort det är möjligt. 

Pontus Andersson i par med Jesper Svensson avslutade kvalet i dubbel med 300 och stannade på 2467, nytt världsrekord.
- Man går bara runt och ler, säger Pontus Andersson.

Igår slog Jesper Svensson nytt världsrekord i singelspelet över fem serier. Idag slog den 26-årige Vimmerbysonen ett nytt världsrekord, i par med Pontus Andersson från Team Clan, Nässjö. De jämnåriga smålänningarna slog idag: 2467 poäng, 246,7 i snitt, över kvalets tio serier. Resultatet är det högsta någonsin på VM och därmed inofficiellt världsrekord.
- Vi är trygga med varandra och har kännt varandra sen vi var 10 år. Vi har spelat ihop en gång tidigare, på junior-VM i Lincoln, då slog vi världsrekord. Innan starten skojade vi om att vi skulle göra det igen, säger Pontus Andersson.

I spelformen Bakers, ett nytt format för världsmästerskapen, hade den blågula duon hälften av serierna över 250 och avslutade med en perfekt serie: 300! Med världsrekordet vann Pontus Andersson och Jesper Svensson kvalet och är klarar för matchspelet som avgörs på tisdag.
- Man går bara runt och ler. Man har inte hunnit smälta det, man är ju mitt uppe i mästerskapet. Men det är en cool merit att ha, hoppas att det håller ett tag, säger Pontus Andersson.

Klara för nästa steg mot medaljerna är också William Svensson i par med James Blomgren som i förmiddags slog: 2259 på sina 10 kvalserier och slutade 11. Även om nästa steg blir matchspel i grupper om åtta, där de två bästa lagen från varje grupp går vidare till kvartsfinal, tror inte Pontus Andersson på någon annorlunda taktik.
- Jag skulle gissa att det är samma princip. Om vi gör vårt jobb och slår ett slag i taget. Vi kan inte påverka motståndarna, slår de högre så göre de det. Vi ska göra vårt jobb och vara i nuet, säger Pontus Andersson som också hyllar coaching-staben som går bakom banorna och kommer med taktiska tips.
- När man har folk bakom, det hjälper så sjukt mycket. När man är trygg så går man upp och slår sitt slag, ser hur det blir, sen går man ner och utvärderar, säger han.

Se alla resultat på www.strikecloud.com