den 9 april 2022

Vilhelmina spelade två oavgjorda i Nordallsvenskan

På lördagen hade Vilhelmina två matcher på hemmaplan och laget spelade oavgjort i bägge matcherna. Mot Flash vände man 5-10 till 10-10. Det var meningen att Domsjö skulle en match i Kiruna mot Fjällräven, men snöovädret i Norr gjorde att Domsjö lämnade walk over.

Vilhelmina som hade två hemmamatcher först mot Bodens BS farmarlag. Där hamnade Vilhelmina i underläge med 4-1, men två starka serier av hemmalaget gjorde att man ledde med 9-6 inför slutserien. Då kom Boden F tillbaka och matchen slutade oavgjort 10-10. I Vilhelmina hade Joakim Bäckström 954 medan Henrik Simonsson var bäst i Boden F med 833. Senare på lördagen tog Vilhelmina emot serieledande Flash och här var Härnösandslaget det starkaste till en början. Efter tre serier ledde Flash med 10-5 och många trode nog att det skulle bli Flash seger. Men Vilhelmina gjorde en strålande avslutning på matchen och via 5-0 kunde man ta en poäng även i sin andra match för dagen. I vilhelmina slog Stefan Rynell 898, bäst i Flash Björn Wedin med 828.

Flash hade tidigare på lördagen spelat en match i Umeå mot Umeå IK. Det var till en början en mycket jämn match då det efter två serier stod 5-5. Efter tredje serien stod det 7-7, men hemmalaget Umeå IK gjorde en strålande slutserie och vann matchen med 11-8. Bäst i Umeå Johan Edlund Olofsson med 935. Magnus Melander slog 882 för BK Flash. Det var meningen att Domsjö skulle spela en viktig match i Kiruna men ett snöoväder gjorde att Domsjö lämnade walk over. Domsjö har trots detta en chans att ta en kvalplats för elitserien. Laget möter Bodens BS F på söndagen och den matchen kan bli avgörande.

Skribent Thord lagercrantz

Skriv en kommentar