den 11 november 2019

Viktor Danielsson vann Europaresa

I DV8 Junior Masters delas det ut en Europaresa till en internationell stortävling. Vinnare den här gången blev IKW/Köping BK:s Viktor Danielsson som hade högst ren slagning sammanlagt i de två tävlingarna.

Tredje och fjärde deltävlingen av DV8 Junior Masters avslutades i helgen i Örebro och Skövde. För att vinna Europaresan så skall man ha högst ren slagning sammanlagt i de två tävlingarna. Nu var det Viktor Danielsson IKW/Köping BK som i Skövde slog hela 1479 och i Örebro 1386. Viktor får därmed en resa till en av Brunswicks Europatävlingar, antingen i München eller i Madrid under 2020 eller 2021.

I Junior Masters tävlingarna spelar man också med individuellt hcp, oftast toppas tävlingarna av unga spelare med en hel del i handikapp. I Skövde var det Hugo Caprin IFK Göteborg som vann med slagningen 1496 över de sex serierna inkl. hcp. Speciellt glad blev säkert Hugo då vinsten blev klar under söndagen och han samtidigt fyllde 14 år, en fin födelsedags present. Tvåa i Skövde blev Viktor Danielsson före trean Olle Rasmussen Team Mariestad.

I Örebro toppade 14 årige Anton Andersson IS Göta med resultatet 1514. Tvåa blev Ebbot Björn från BK Loket och tredje platsen togs av Adam Johansson BK Kyrk. Efter helgens tävlingar har det nu spelats fyra deltävlingar i Junior Masters och i den sammalagda barometern där man får poäng i varje spelad tävling, leder Robin Noberg Bålsta BC.

Nästa två tävlingar spelas i Skåne. Med start den 14 december och avslut 3 januari 2020 avgörs tävlingarna i Ängelholm och Höganäs.

Skriv en kommentar