den 18 september 2021

Viktiga bortapoäng till Alingsås

Joker, Jösse, och Falkenberg vann alla på hemmaplan i Herrarnas Elitserie idag. Men flest poäng tog Team Alingsås.
- Såklart är vi nöjda med poängen, säger Emanuel Jonsson.

Så här långt i herrarnas Elitserie är det bara ett lag som har tagit poäng på bortaplan: Team Alingsås. Junioreuropamästaren i singel från 2017: Emanuel Jonsson och hans mannar spelade idag oavgjort i Nässjö och vann i Norrköping.
- Det är förmodligen på grund av det hårda jobbet vi har lagt under försäsongen och att vi har förberett oss så bra, säger han.

Poängen i Nässjö kom mot Team Clan i vad hemmastjärnan Pontus Andersson kallar en ”grismatch” som slutade 10 – 10.
- De sista två serierna kämpade vi båda i princip med att komma iväg med en täckt ruta. Vi visste från start att det skulle bli svårspelat men idag var det riktigt svårt. Det tror jag Alingsås också tyckte. De kämpade på riktigt bra och hängde med oss hela matchen och i slutändan är vi nog båda besvikna, och glada, att vi fick med oss en poäng, säger Pontus Andersson och Emanuel Jonsson håller med.
- Såklart är vi nöjda med poängen. Framförallt med tanke på hur hemmastarka Team Clan är i sin bowlinghall i Nässjö. Men samtidigt känns det surt att vi inte luckas vinna den matchen. För väl under matchen kändes det som att vi hade kunnat göra det mycket bättre och då kunnat knipa båda poängen, säger han.

Efter segern mot Clan var det dags att ladda om för match mot nästa starka lag, BK Kaskad, som numer spelar i Vilbergen.
- Först och främst så la vi matchen mot Clan åt sidan och började uppladdningen och arbetet till matchen mot Kaskad direkt. Det är viktigt när man spelar två matcher samma dag att man undviker att ”hänga kvar” i den första matchen som redan har spelats, utan börjar fokusera på nästa uppgift och hur man ska lösa den, säger Emanuel Jonsson.

Med fokus på den nya matchen lyckades Alingsås vända 6 - 4 underläge i halvtid till 11 - 9 seger mot Östgötarna Kaskad.
- Vi fortsatte att jobba hårt och för varandra hela tiden. Göta jobbet som ett lag med 110%. Fokus hela vägen in i mål, säger Emanuel Jonsson.

Malmö-laget Kulladals BS inledde tidernas mest efterlängtade säsong idag med en dubbel bortaresa och skåningarna får åka hem med två förluster i bagaget. På vägen upp längst västkusten stod först BKF Falkenberg på schemat, och Hallänningarna tog en efterlängtad seger med 14 – 6.
- Efter förra helgens bravader var detta mycket skönt och behövligt. Vi snackade igenom det i veckan, tränade på bra och höll oss bättre till vår plan idag, och vi hade bättre snack på banorna, säger Dennis Johansson.

43-åringen, som var bäst i Falkenberg med 869 och fyra banpoäng ihop med Filip Lundmark säger att det var mycket som var annorlunda jämfört med förra helgen då det blev förlust med Ludvika och Jösse.
- Dels var våra lite nya a-lagsspelare lite mer bekväma, vill höll oss bättre till vår plan och gjorde det så enkelt som möjligt och jagade inte strike utan täckta rutor är bra, säger han.

För Kulladal blev det inte lättare längre norrut heller. I Göteborg stod BK Joker för motståndet och med gotlänningen Arvid Thomsson i spetsen på 1010 dundrade maratontabellens ledare in 6839 vilket gav seger med 14 – 6. 28-åringen tror att det finns flera faktorer till segern men att laget inte har gjort någon träningsmatch inför säsongen är en.
- En sak är att vi i år har valt att verkligen fokusera på att hitta rätt profil och tränat mycket på den. Normalt brukar vi ha träningsmatcher och så vidare innan säsongen men i år valde vi att inte ha någon alls då vi prioriterat att träna hemma och lösa den i första hand, säger Arvid Thomsson och fortsätter:
- Sen har vi en gameplan och när alla genomför den blir det lättare också, så klart. När vi alla tror på den och hjälps åt blir det bra, säger han.

BK Jösse fick äntligen spela hemma i Arvika idag när IS Göta från Helsingborg kom på besök. Skåningarna förlorade dock sin säsongsdebut när Jösse vann med 12 - 8 i en match där endast två spelare nådde 800. Mattias Flodberg hos hemmalaget och Robin Persson hos gästerna.

 

Text: Markus Hegnelius
markus.hegnelius@swebowl.se