den 23 januari 2022

Viktig seger för Ludvika i Göteborg

Ludvika BK har startat starkt i årets elitserie. På söndagen tog man viktiga poäng när man besegrade BK Joker i Göteborgska Strike& Co. Segern gör att det nu är marginal ned till serien bottenlag. I Nordallsvenskan tog Fjällräven inga poäng på söndagen och därmed hårdnar det verkligen till i toppen av serietabellen.

Ludvika BK började allra bäst i mötet med BK Joker och ledde med 6-4 efter två serier. I den tredje serien avgjorde dalalaget matchen genom att vinna den med hela 5-0 och sedan kunde man gå undan till en ganska säker seger med 14-6. Segern gör att Ludvika fick två nya poäng och marginalen ned till de två bottenlagen i elitserien blir allt större. I Ludvika imponerade Magnus Lindkvist med fina 1015 poäng. I BK Joker toppade Arvid Thomsson med 900 jämnt.

Kirunalaget Fjällräven tog tre poäng i Nordallsvenskan på lördagen, men på söndagen blev det inga mer. Fällräven började dock bäst mot Domsjö med 4-1, men sedan var det Domsjös match. Domsjö vände på matchen och vann med 12-7. I domsjö hade Thomas Vännman 876, medan Max Zackrisson toppade i Fjällräven med 904. Fjällrävens andra match spelades i Umeå, där Umeå IK började bäst och ledde matchen med 8-7 efter tre serier. Umeå IK kunde hålla undan i slutserien och vann mötet med 12-8. Bäst i Umeå IK Johan Edlund Olofsson med 875, bäst i Fjällräven Emil Boden med 821. Helgens matcher i Nordallsvenskan gör att det verkligen hårdnar till i toppan. Nu är det fem lag i toppen och det skiljer bara två poäng i kampen om kvalplatserna till elitserien. Mycket talar för att det kommer att bli en intressant toppstrid under våren i Nordallsvenskan

Skriv en kommentar