den 16 februari 2020

Viktig seger för Glam i Elitserien

Nykomlingarna i Elitserien Ludvika och Glam tampas om att slippa direkt nedflyttning. Glam tog därför en viktig seger i Ludvika då man slog hemmalaget med 16-4. Även Boden tog en viktig bortavinst då man besegrade Göta i Helsingborg.

I Ludvika spelades en riktigt viktig match. Hemmalaget Ludvika BK och Örebrograbbarna i BK Glam skulle spela om vilket lag som skulle ha det bättre läget för att slippa direkt nedflyttning från Elitserien. Glam startade alla bäst och ledde med 8-2 efter två serier. Efter tre serier var segern i hamn och via 5-0 i slutserien blev det en riktigt komfortabel seger för Närkingarna med 16-4. Segern gör att Glam nu lämnar jumboplatsen i serietabellen till Ludvika. Glam hade flera fina individuella slagningar. Andreas Jonsson 969, Vesa Rontti 913 och Patrik Wetterberg 906. I Ludvika slog Mikael Smedberg 921.

Ett lag som gjorde en fin helg var Boden som hade två matcher i Skåne. På lördagen oavgjort mot Kulladal och nu på söndagen seger i Olympia mot hemmalaget Göta. Första serien vann Boden med 3-2 och i andra serien gick man ifrån genom seger med 5-0. Göta gav dock inte upp utan tog tredje serien med 4-1. Men Boden kunde dock hålla undan och vann med 13-7. Segern gör att Boden nu har ett försprång till lagen som ligger på kvalplats. Bäst i Boden Emil Holmberg med 919 medan Joakim Wahlgren toppade i hemmalaget med 899.

I Nässjö tog Team Clan emot Joker. Hemmalaget som har siktet inställt på slutspelet var klart starkast och hade redan efter tre serier säkrat vinsten då man ledde med 11-4. Joker knaprade in något men Clan vann med 13-7 och ligger tvåa efter ledande Pergamon i serien. I Clan hade Peter Hellström 930 och Jesper Runbom 875, dessa två spelade ihop och tog full pott. I Joker slog Christer Granath 875. Göteborgslaget jagar en plats som gör att man slipper kvalspel för nästa säsong.

Text: Thord Lagercrantz
thord.lagercrantz@swebowl.se

Skriv en kommentar