den 13 september 2019

”Vi spelade inte som ett lag”

När BK Glam åkte ur Världens bästa liga för två år sedan tappade de sina fem bästa spelare. Trots det är Örebro-laget tillbaka i högsta serien efter bara en säsong.
- Absolut går vi för att ta oss till slutspel, säger UK Patrik Post.

För tre år sedan skrev vi på Swebowl om BK Glams stora satsning mot Elitserien. Den gjorde att Örebrolaget, för första gången någonsin, spelade i Världens bästa liga säsongen 2017/18. Det skulle dock bli tidernas näst sämsta Elitseriesejour. Efter bara fem poäng åkte BK Glam ur högsta serien på en gång och tappade en hel del spelare inför Mellanallsvenskan.
- Vi tappade de fem bästa spelarna inför förra säsongen. Då sa vi att vi skulle börja jobba med de spelarna vi hade. Att skapa en ordentlig grupp. Mer amatörbowlare än sådana som satsade mer, säger Patrik Post, UK i BK Glam och fortsätter:
- Då fick vi aldrig ihop en riktig trupp. Sen har vi hela tiden blivit mer alla för en. Det har inte varit lika mycket vi och dem, som det kunde bli lite då. Vi spelade inte som ett lag, det tycker jag vi fått ihop i år, säger han.

När spelare som Niclas Lindholm och juniorvärldsmästaren Robert Lindberg spelade slutspel tillsammans med sin nya klubb: BK Jösse, tog sig BK Glam åter till Elitseriekval genom att vinna Mellanallsvenskan. Där slog Närkingarna ut först Nobel, och sedan BK Full House i en jämn strid. Därmed var sejouren i Allsvenskan bara en säsong för BK Glam.
- Vi har spelat på vilja och det har bara flutit på, det har bara byggts på och vi har fått mer och mer självförtroende. Sen har vi börjat prata med varandra. Vi har samling och diskuterar, varför vann vi, varför förlorade vi. Alla har fått dra sitt strå till stacken och säga vad man tycker, säger Patrik Post.

Tittar man på kvaliteten på spelare för spelare i det Glam som nu ska spela Elitserien säger Patrik Post att det inte är bättre än det Glam som gick upp för ett par år sedan. Men han hoppas, trots det, att laget ska ta fler poäng den här gången.
- Nu är vi det gamla gardet, tillbaka till kompisgänget. Vi har fortfarande några spelare som har varit med och spelat Elitserien förra gången. Det vi kommer att göra är att njuta av att vi får spela i högsta serien, säger han och fortsätter:
- Vi kommer ta match för match och se vart vi hamnar, och ta det därifrån. Varje match är en ny match. Sen kommer vi ge allt för att vinna. Vi ska vara ett lag, ha kul och hela tiden utvecklas och ta lärdom av vad de andra lagen gör, säger han.

Trots att spelarmaterialet är sämre än förra gången Glam spelade Elitserien och att Världens bästa liga hela tiden utvecklas och blir bättre och bättre siktar Patrik Post högt med målsättningen.
- I den perfekta av världar är det såklart att vi vill ta oss till ett slutspel. Men vi kommer ta match för match och se framåt våren hur vi ligger till. Men absolut går vi för att ta oss till slutspel, det måste man ha som ett grundmål, säger han.

För att nå dit tränar Örebro-laget genom att prova olika lösningar på oljeprofiler och testa gameplans. Nykomlingarnas UK menar att de har tränat på bra men att de har spelat lite för få träningsmatcher.
- Det har varit svårt att få tag i träningsmatcher, de har haft svårt att få ihop lag. Jag hade önskat några matcher till innan säsongen, säger han.

Vad är det viktigaste för er under säsongen?
- Framförallt att vi vågar. Att vi håller ihop gruppen och stöttar varandra oavsett hur dåligt det går. Bara positiva tankar, kämpa in i det sista, aldrig ge upp. Det är så vi får försöka jobba oss igenom den här säsongen, säger Patrik Post.

Skriv en kommentar