den 18 december 2019

”Vi har fått mycket positiv respons”

Med bara en dag kvar på första omgången i Jerringpris-omröstningen berättar Josefin Hermansson och Jenny Wegner om stödet de har fått från bowlingsverige.
- Det värmer att se att det är så många som engagerar sig, säger Josefin Hermansson.

Imorgon, torsdag, avslutas den första omgången i Jerringpris-omröstningen. De tre nominerade som då fått minst antal röster åker ut och de åtta som är kvar kommer samla röster hela vägen fram till den 27e januari då Idrottsgalan går av stapeln i Globen. Världsmästarduon i bowling Josefin Hermansson och Jenny Wegner hoppas nå hela vägen.
- Det hade betytt helt sjukt mycket, det är svårt att förklara med ord. Jag hoppas verkligen, det hade varit så kul, säger Jenny Wegner som inte vet hur det kommer gå:
- Svårt att säga, nu vet jag ju att bowlingsverige har stöttat och röstat. Man vet ju inte hur många som röstar på de andra. Är det många utanför sporten som röstar? Är det många inom sporten som röstar? Man vet ju inte, säger hon.

Både Jenny Wegner från BK Femtionian i Hässleholm och Josefin Hermansson från Team X-Calibur, Partille, är glada för det stöd de har fått efter nomineringen till, både, Jerringpriset och Årets lag på Idrottsgalan.
- Vi har fått mycket positiv respons från, inte bara nära och köra utan även kollegor, respektive kommuner där vi jobbar och olika tidningar som uppmärksammat våra nomineringar, säger Josefin Hermansson.

Att bowlingsverige har slutit upp bakom världsmästarna i omröstningen har märkts, framförallt på sociala medier, där många har uttryckt sitt stöd och hjälper till att jaga röster, någonting Josefin Hermansson uppskattar.
- Det värmer att se att det är så många som engagerar sig. Det är väldigt hedrande och framförallt motiverar det mig till att träna ännu lite mer. Det är klart att min höst har varit något stimmigare än tidigare år i och med, först vårt suveräna mästerskap, och sedan nomineringarna. Men jag förösker att bara ha roligt och stanna i nuet så gott det går, säger hon.

25-åriga Jenny Wegner säger att uppmärksamheten de har fått mer uppmärksamhet nu än direkt efter VM-guldet, vilket antagligen beror på att allmänheten nu har förstått hur stort det är att bli världsmästare.
- Just det här att få en bekräftelse, även om vi bara pratar bowlingsverige. Bara att få den här bekräftelsen och bli nominerad till någonting sådant här, det höjer ju värdet på guldet väldigt mycket, säger hon.

Rösta på Josefin Hermansson och Jenny Wegner till Jerringpriset genom att ringa 099 – 206 06 (3:60 kr + ev. samtalskostnad. Det går att ringa en gång varje dag. Och på https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3295&grupp=16930&artikel=7348062 samt via SVT:s duo-app som går att ladda ner här: https://www.svt.se/duo