den 11 september 2019

Världens bästa liga: ”Vi hör hemma i Elitserien”

Bodens BS är tillbaka i Världens bästa liga efter en säsong i Nordallsvenskan. Med hjälp av lokala spelare och kanske några PBA-stjärnor ska de hålla sig kvar där de hör hemma.
- Hålla oss kvar utan att kvala är prio, säger Ludwig Ingerskog.

Med förlust i sista matchen av säsongen 2017/18 tvingades Bodens BS till kval och där förlorade de mot Kulladals BS och fick återvända till Allsvenskan. Men efter en säsong är norrbottningarna tillbaka i högsta serien.
- Vi är väldigt taggade nu när vi har kommit upp igen. Det kändes väl mer som vi hör hemma här. Sedan kanske vi inte räknade med att gå upp nu. Vi hör hemma i Elitserien och ska försöka hålla oss kvar, säger Ludwig Ingerskog i Bodens BS.

Tidigare år har Boden haft ett väldigt bra lag när de haft alla sina spelare tillgängliga. Det har varit både finska stjärnor och spelare som Paul Moor, som har vunnit flest europatourtitlar någonsin. I år är det dock tänkt att laget ska vara mer samspelt.
- Det här året kan man väl säga att vårt lag kommer vara mer lokalt, med lokala spelare och sedan bygga på det. Sen är det mycket träning, och framförallt spärrträning, som vi har haft problem med när vi var upp i Elitserien senast, säger Ludwig Ingerskog.

För att vara så förberedda som möjligt inför återkomsten har Boden haft ett träningsläger, där har de tagit hjälp av den meriterade tränaren Gert Fransson, som är en stor del i Bodens framgång.  
-  Vi har fått lite teknikträning och fått testa de nya profilerna. Sen lite spärrspel, klotkunskap och sådana grejer som är väldigt viktiga, säger Ludwig Ingerskog.

Den tidigare juniorlandslagsmannen säger att Elitserien blir bättre och bättre för varje år som går och att mycket beror på att det finns spelare i varje klubb som driver utvecklingen framåt.
- Det känns som att många lag har, två, tre, spelare som verkligen vill att de ska framåt. Resten är kanske mer att de spelare, men så har de tre stycken som gör att laget verkligen kämpar framåt hela tiden, säger han.

23-åringen nämner namn som Pontus Andersson och Peter Hellström i Team Clan; Martin Larsen i Team Pergamon och James Blomgren i Team Alingsås. I Boden försöker han själv vara den drivande kraften.
- Jag försöker väl vara den personen som försöker driva vårt lag framåt. Vi försöker ha en mer sammansvetsad trupp och att alla kanske försöker driva laget framåt istället. Man märker på ett lag som Clan, de driver på varandra och det är därför jag tror att de har lyckats så bra. Alla vill framåt, och det syns i tabellen, säger Ludwig Ingerskog.

Även om Boden har en ambition att vara mer lokala och sammansvetsade i år har de samtidigt gjort klart med ett par riktigt namnkunniga nyförvärv. PBA-stjärnorna Josh Blanchard och Jakob Butturff har skrivit på för nykomlingarna i Elitserien.
- Vår förhoppning är att kunna spela dem någon gång i alla fall. Det är ingenting som vi har 100% planerat idag. Men det vore väldigt fränt, säger Ludwig Ingerskog.

Efter en säsong i Allsvenskan är Bodens BS tillbaka i högsta serien där de ska spela sin 36e säsong, näst flest av alla. Imorgon möter de laget som slog ner dem ur Elitserien: Kulladals BS.
- Vi börjar med två hemmamatcher och man vet att hemmamatcherna är väldigt viktiga att knipa poäng i, säger han.

När norrbottningarna nu är tillbaka i Elitserien är förhoppningen att de ska kunna hålla sig kvar där de anser sig höra hemma: i Världens bästa liga.
- Vi hoppas ju kunna stanna kvar utan att kvala. Det är vårt största mål, att slippa kvala. Sen om det skulle bli bättre än det är vi ju glada, men att hålla oss kvar utan att kvala är prio, säger Ludwig Ingerskog.

Skriv en kommentar