den 14 september 2019

Världens bästa liga: Tuff start för nykomlingarna

BK Ludvika och BK Glam spelade i Allsvenskan förra säsongen, den här helgen mötte de båda Team Pergamon när Världens bästa liga 2019 / 2020 hade premiär.
- Ludvika gav oss en väldigt bra match, säger Jesper Svensson i Team Pergamon.

Två nykomlingar fick tuffast möjliga start när Världens bästa liga idag startade. Både BK Ludvika och BK Glam mötte de regerande svenska mästarna Team Pergamon i sina inledningsmatcher. I premiärmatchen var BK Ludvika nära att ställa till med en skräll.
- Vi hade 5 - 0 länge i sista och hade dem på gaffeln, säger Olle Andersson, coach i dalalaget.

Efter att sjtärnparaden från Partille tagit första halvlek med 8 – 2 var det nykomlingarna som var det bättre laget under de avslutande serierna. Inför sista serien stod det 5 – 10 och Ludvika hade chansen att ta sin första poäng någonsin i högsta serien, men landslagsspelarna Jesper Svensson och Mattias Wetterberg satte varsin trippel och såg till att Pergamon vann premiären med 11 – 9.
- Vi är rätt så nöjda fast vi fick stryk. Får man stryk ska man väl inte vara nöjd men vi pressade dem i alla fall. Vi hade en dålig serie, men vi kom igen. Vi ger aldrig upp, säger Olle Andersson.

Tittar man dessutom på slagpoängen var det hemmalaget som var bäst, de slog 6536 mot Pergamons 6507. Olle Andersson säger att de hade lite väl mycket respekt för motståndet till en början men ser med tillförsikt mot resten av säsongen.
- Vi hade mer kägelpoäng än de, det är någonting vi tar med oss. Vi kommer inte bli strykpojkar i den här serien. Jag tror att vi kommer kunna rubba många lag, speciellt här hemma, säger Olle Andersson.

Även tvåhandsdemonen från Vimmerby: Jesper Svensson, i det vinnande laget, tycker att det ska bli spännande att följa BK Ludvikas fortsatta framfart i Världens bästa liga.
- Ludvika gav oss en väldigt bra match under andra halvan. De är lite äldre rutinerade spelare som har varit med länge, sedan kanske det saknas lite för att slåss om slutspelsplatser. Men det blir intressant att se vad de kan åstadkomma på bortaplan, säger han.

I Örebro fick nykomlingen BK Glam ett varmt välkomnande till högsta serien när de, trots 1003 av hemmalagets tidigare juniorlandslagsman Adam Hultgren, förlorade mot Team Pergamon med 4 – 16. Partille-lagets storstjärna, Jesper Svensson, tror dock att de kommer bli bättre under säsongen.  
- Jag är säker på att dom kommer växa in i Elitseriekostymen mer och mer under säsongen men starten blev jobbig för dem, säger 24-åringen och fortsätter:
- De fick inte alls till det och om det var tillfälligheter eller inte är svårt att säga efter en match. Men om de ska uppnå sitt mål att ta sig till slutspel måste de nog steppa upp ett par pinnhål, säger han.

Senast Team Clan förlorade på hemmaplan var den 10e februari 2018 när IS Göta vann i Nässjö med 13 – 7. När Helsingborgarna idag besökte Småland tog Clan sin 14e raka seger på hemmaplan med 12 – 7.
- Oerhört skönt. Sista tiden har vi varit väldigt starka på hemmaplan. Det är lite därför också vi fortsätter att ha samma profil som tidigare, säger Pontus Andersson som dock säger att det var lite ovant att spela liga igen.
- Det var ändå fyra, fem månader sedan vi spelade på profilen senast. Men vi försöker bara vara väldigt öppna. Den förändras väldigt olika beroende på vad motståndarna gör och slå de slag vi tror på, säger Pontus Andersson.

Efter bara tre spelade matcher har förra årets SM-finalister tagit sig till toppen av Elitserien. Nu återstår bara resten av ligan för att se om de håller sig där. Men Världens bästa liga har startat igen.
- Det är as-gött! Jag tycker det är väldigt kul med liga. Det är någonting speciellt med det, att vinna tillsammans med ett lag, säger Pontus Andersson.

Skriv en kommentar