den 28 september 2019

Två oavgjorda för Umeå i Nord

Trean i maratontabellen för herrarnas Elitserie Umeå IK håller sedan några år till i Nordallsvenskan. Där reste de idag till Lycksele och Vilhelmina, och spelade oavgjort på båda ställena.

I Lycksele stod Jonsta BK för Umeå IKs motstånd och det var jämnt från första början. Bara tio poäng skiljde lagen åt i den första serien, som, med 3 - 2, gick till gästande UIK. Trots att det sedan fortsatte vara, förhållandevis, jämnt ryckte hemmalaget till sig en 9 - 6 ledning inför sista.

Umeå höjde sig dock rejält i sista och gjorde vad som krävdes för att få åka vidare mot Vilhelmina med en poäng med sig. I nästa match mot Vilhelmina IK började det dock jobbigt. Umeå fick stryk med 289 poäng i första serien och 5 – 0.

Men från och med serie två var det bortalaget som var bättre. 4 - 1 i andra serien, 3 - 2 i tredje och när även den sista slutade 3 – 2 blev det, åter igen, oavgjort för Umeå. I 10 - 10-matchen glänste dock Vilhelminas Stefan Rynell, som 2012 spelade i Elitserien med just Umeå IK, när han slog 983 och tog 4 banpoäng ihop med Håkan Persson,

I Örnsköldsvik förblev hemmalaget Domsjö IF obesegrade i årets serie när de slog BK Prana med 15 – 5. På det tuffa Elitserieunderlaget Rome avgjorde ångermanlänningarna, med seniorlandslagsdamen Eva Vännman i laget, redan efter tre serier och städade prydligt av sin andra seger för säsongen.

Prana tog sig sedan vidare till Härnösand för att möta BK Flash som de senaste åren har varit ett av Nordallsvenskans absolut bästa lag. Gästerna började bäst och ledde med 3 – 2 efter en väldigt bra start. Efter det så var det dock bara hemmalaget som tog poäng. Tre raka ”fem-nollor” gjorde att Flash vann med klara 17 - 3.

Text: Markus Hegnelius
markus.hegnelius@swebowl.se