den 25 september 2021

Två lag fortsatt obesegrade i Mellanallsvenskan

Efter säsongens första sammandrag är det två lag som är fortsatt obesegrade i Mellanallsvenskan. Stureby fortsätter att ånga på och leder serien medan Baltzar spelade en match oavgjord och huserar på fjärde plats.

Säsongens första sammandrag spelades i helgen i fyra olika hallar. Nyköpings bowlinghall, Bowl-O-Rama i Stockholm, Vilbergen i Norrköping och Sollentuna bowlinghall var det som stod för värdskapet

I Nyköping drabbade Bågen, Brio, Tegnér och Stureby samman. Dagen startade med en väldigt jämn och tight match mellan Brio och Bågen, där brio lyckades vinna samtliga serier med 3-2, tack vare något högre sammanlagd slagning i samtliga serier. Det sklijde bara ca 140 pinnar lagen emellan, varav nästan 100 kom i första serien, vilket ger en indikation om hur jämnt det var i resterande tre serier. Två av serierna avgjordes med under 10 poängs skillnad. Petter Paulin i Brio bäst i matchen med sina 938, medan Bågen hade både Joackim Biehl och Samuel Mäkinen över 900 med 913 respektive 908.

Bågen hade direkt chans att få revansch när man i matchen efter mötte Stureby. Dock var Stureby verkligen på spelhumör den här dagen och Bågen hade inte mycket att sätta emot. Stureby smällde in hela 7164, nästan 900 poäng högre än Bågen och hade avgjort matchen efter tre serier. Slutresltat i matchen blev 15-5. Stureby hade hela fyra man över 900, Jerry Ekman-Vogel och Patrik Nilsson bäst med 985 respektive 969. Jonas BØhagen bäst i Bågen med 890

Sen var det dags för Tegnér att göra entré mot Stureby. Inte heller de kunde dock stoppa Sturebys framfart den här dagen. Stureby gjorde återigen processen hyfsat kort mot sina motståndare och hade efter tre serier vunnit matchen, och återigen i något överlägsen stil med över 500 poäng i total skillnad. 16-4 slutade matchen i Stockholmarnas favör. I den här matchen hade Dennis Eklund verkligen vaknat och smällde in hela 1025. Det blev sånär en perfekt serie också, men sista serien slutade med 299. Joakim Nordén bäst i Tegnér med 866.

Brio som fick vänta större delen av dagen på sin andra match, var dagens andra motståndare för Tegnér. Det blev precis som första matchen för Brio en väldigt jämn historia, men till skillnad från matchen mot Bågen så var det den här gången Tegnér som gick segrande ur striden. Detta trots att Brio vann de båda första serierna med 3-2 och hade ledning i halvlek med 6-4. Brio tappade dock stor del av sitt spel i andra halvan och Tegnér kunde vända och vinna de två sista serierna med 3-2 och 4-1 till totalseger med 11-9. Sebastian Eriksson i Brio bäst i matchen med 975, även Anna Staflund över 900 med 921. Bäst i Tegnér var Pontus Svensson med 923.

Stureby tog alltså med sig samtliga poäng hem, medan Brio och Tegnér vann varsin match och Bågen är fortsatt utan vinst i årets serie

I Sollentuna drabbade BK Ax, Sundbyberg, Nobel och Mariestad samman. Här var det två lag som tog full pott medan de två andra fick bege sig hem utan seger. 
I första matchen var det Ax och Nobel som stod på banorna i en match som var jämn från början. Ax tog kommandot och hade ledningen med 6-4 efter två serier, men Nobel skapade nerv i matchen genom att vinna tredje serien med 3-2 i tredje serien. Till sist var dock Ax starkast, vann sista serien med 4-1 och matchen med 12-8.
Kim Nyman bäst i matchen och Ax med sina 914. Daniel Svahn bäst i Nobel med 892

Nobel var sedan ytterst revanschlystna när man tog emot Sundbyberg i den andra matchen för dagen, då man vann första serien klart med 4-1. Dock blev det inte mycket bättre då Sumpan vaknade ordentligt efter den första smockan, tog andra serien med 4-1, kvitterade, och sedan stannade man aldrig av utan vann de två sista serierna med 3-2 och 4-1 till slutresultatet 12-8. 
Gustavo Layrisse Montiel i Sundbyberg startade med 179, men fick till slut ihop fina 917 och var bäst i matchen. Thomas Granqvist bäst i Nobel med 897

Team Mariestad fick vänta större delen av dagen innan det var dags att kliva in på banorna mot ett Sunbyberg som redan var uppvärmda och klara. Stockholmarna hade 7-3 i halvtid, men Mariestad stretade emot, vann tredje serien med 4-1 och skapade lite dramatik i matchen. Det var dock Sumpan som drog det längsta strået och vann sista serien med 4-1 och matchen med 12-8
Rickard Thelander i Sundbyberg bäst i matchen med 893 och i Mariestad var återigen Erik Ahlstrand starkast med 881.

I sista matchen i Sollentuna var det återigen dags för Ax som tog emot Mariestad. Trots att Ax fick vila några timmar efter sin första match, var man redan från början det starkare laget. Matchen var avgjord redan efter tre serier, då Ax hade vunnit med 3-2, 4-1 och 4-1. Då hjälpte det föga att Mariestad vann sista serien med 3-2. Matchen slutade 13-7 till Ax. 
Som många gånger förr var Tobias Karlsson i Ax bäst med 922. Även lagkamraten Tomas Lind spelade fint med 904. Erik Ahlstrand, som visar fantastiskt fin form, bäst i Mariestad med 887.

Ax och Stureby vände hem från Sollentuna med full poäng medan Mariestad och Nobel fick åka hem utan poäng

I tredje hallen för dagen, Bowl-O-Rama i Stockholm, var det AIK, Gävle, Matteus-Pojkarna och IKW/Köping som stod för underhållningen i matcher som till skillnad från de andra hallarna inte var speciellt jämna i något fall.
AIK inledde dagen med att fullständigt köra över Gävle. 5-0 och 5-0 i de båda först serierna innan Gävle lyclades ta 2 tröstpoäng i tredje serien, vilket de fick sota för i sista serien när AIK återigen vann med 5-0. Således 18-2 till AIK
Jaroslav Lorenc i AIK var verkligen på spelhumör den här dagen, skickade in den jämna raden 269, 268, 268 och 258 till omgångens högsta resultat 1063. Mikael Jansson i Gävle bäst med 856

Matteus-Pojkarna vill inte vara mycket sämre när det sedan var deras tur att möta Gävle. Även om Gävle kunde ta 1 poäng i första serien, så vann Matteus-Pojkarna sedan med 5-0 och 5-0 och matchen var därmed avgjord och slutade 17-3 till Matteus-Pojkarna. Dennis Andersson i M-P bäst i matchen med 868, och Mikael Jansson blev återigen bäst i Gävle med 839.

Matteus-Pojkarna tog med sig den positiva vibbarna från matchen mot Gävle och inledde sin match mot IKW/Köping med att vinna första serien med 3-2. Efter det var det dock Köping som tog över taktpinnen helt och hållet. 3-2 i andra serien och det var kvitterat, sedan blev det hela 5-0 i tredje serien och matchen var mer eller mindra avgjord. 3-2 till Köping i sista serien och slutresultat 13-7. 
Mikael Vestman i Köping bäst med 907 och Victor Forss i Matteus-Pojkarna fick ihop 849

I sista matchen var det dags för AIK att återigen kliva in i handligen för match mot IKW/Köping och det var laget från Stockholm som inledde starkas, även om det var mycket jämnt. Två serier spelades oavgjort, men AIK vann de två övriga och totalen och vann första serien med 3-0. Efter det släppte de aldrig taget, vann med 3-2, 4-1 och 3-2 till det något udda slutresultatet 13-5.
Jaroslav Lorenc återigen bäst i matchen med 934 och en dags utmärkt spel. Kristoffer Ruohtula Svensson bäst i Köping med 866.

Därmed åkte AIK hem med full pott, Matteus-Pojkarna och IKW/Köping fick med sig var sin seger och Gävle åkte hem utan poäng och huserar för tillfället på sista plats i serien på grund av sämre poängskillnad än Bågen.

I sista hallen för dagen, Vilbergen i Norrköping, huserade hemmalaget Örnen, Vimmerby, Baltzar och Gamleby. Dagen i Norrköping inleddes med match för Örnen mot Vimmerby i en match där Örnen inte lämnade något utrymme för Vimmerby alls. Hemmalaget vann första serien med 5-0 och följde sedan upp med 4-1 i de resterande tre serierna till 17-3 totalt. 
Daniel Gran i Norrköpingslaget bäst med 867 och Martin Aldebert bäst i Vimmerby med 823

Parallelt med den matchen spelade Team Baltzar match mot Team Gamleby i en match som började på ett sätt och slutade på ett helt annat. Baltzar inledde nämligen absolut starkast och vann med 4-1 och 4-1 i de båda första serierna. Gamleby vägrade dock att ge sig, gav sig själva chansen genom att vinna med 4-1 i tredje. I fjärde serien lyckades Gamleby återigen vinna med 4-1 och därmed slutade matchen oavgjort, 10-10
Gottfrid Wilensjö i Gamleby bäst i matchen med 890. Patrik Westerlund bäst i Baltzar med 853

Örnen spelade sedan mot Gamleby, samtidigt som Baltzar mötte Vimmerby. Örnen fortsatte dagen som man inledde den och hade avgjort matchen mot Gamleby efter 3 serier, då man hade 10-4, innan hemmalaget avslutade med 4-1 till slutresultatet 14-5. Rasmus Samuelsson i Örnen bäst i matchen med 901 och Jacob Carlsson bäst i Gamleby med 842.

Baltzar, som hittills var obesegrade i serien, ville fortstätta på samma sätt och tog ut sin frustration över den tappade poängen mot Gamleby mot Vimmerby. Trots att Vimmerby inledde matchen starkast genom att vinna första serien med 3-2 så kom Baltzar tillbaka och hade efter tre serier avgjort matchen då man ledde med 10-4. Vimmerby vann sen sista serien med 3-2 igen och matchen slutade med 12-7 till Baltzar.
Patrik Westerlund ökade takten lite och var återigen bäst i Baltzar med 935. Båda lagkamraterna Jonas Allard och Ambjörn Lindqvist tog sig över 900. Martin Aldebert bäst i Vimmerby med 814

Örnen tog alltså med sig alla poäng hem, Baltzar fick med sig tre poäng och är fortsatt obesegrade i serien, Gamleby fick med sig en poäng medan Vimmerby fick åka hem helt utan några poäng.

 

Skribent: Christian Holmén

Skriv en kommentar