den 15 januari 2022

Två inställda matcher i Nordallsvenskan

 Pandemin och vinterns influensa ställer till det och matcher i Nordallsvenskan fick ställas in. I de matcher som spelades blev det klara vinster. Piteå BK slog Prana med 15-5 och Vilhelmina besegrade Umeå IK med 14-6.

I denna omgång av Nordallsvenskan spelades matcherna på neutrala planer. Piteå BK och Prana möttes i Luleå. Piteå tog en riktigt stabil ledning i första serien med hela 5-0. Prana kom tillbaka lite i andra serien som man vann med 3-2, men sedan var det slut på det roliga för Prana. Piteå BK visade sig vara starkast och vann både tredje och fjärde serien med 4-1. Slutsiffrorna blev därmed 15-5 till Piteå BK. I Piteå hade Linus Aldrin 884 och bäst i Prana var Peter Forsgren med 888.

Den andra av lördagens matcher, den mellan Umeå Ik och Vilhelmina spelades i Lycksele. Här tog Vilhelmina direkt kommandot i matchen med 4-1 i första serien. Efter tre serier var Vilhelminas ledning 10-5. Vilhelminas slutliga seger skrevs sedan till 14-6. I Vilhelmina dominerade Jörgen Danielsson som fick ihop fina 918 poäng. Bäst i Umeå IK var Mattias Jonsson med 819.

Skriv en kommentar