den 26 mars 2020

Två 300-ingar i rad

Förra helgen spelade Michael Johanesson i BK Tegnér en tävling i hemmahallen och lyckades inte bara slå en 300-serie, utan två, i rad!
- Det är ju helt sanslöst, att det bara kunde bli så, säger han.

-Det hade väl känts rätt så bra i några starter innan, jag hade gjort några tidigare, där det inte riktigt gick hela vägen ut. Men det här var ju något utöver det vanliga, jag kan inte säga så mycket annat, säger Michael Johannesson.

50-åringen från Värmland, som spelat i Elitserien med BK Tegnér började ganska bra i hemmatävlingen Tegnér Open i Säffle: 201 och 259.
- Det kändes rätt bra då också. Jag hade väl en spelidé eftersom jag hade spelat två gånger tidigare, och det är ju hemmahall, även om vi inte har den profilen. Jag försökte inte skruva sådär gôrmycket, det var väl det jag fick för mig, och det fungerade ju ganska bra, säger han.

Det funkade ganska bra. Serie tre började, och fortsatte med strike, men Michael Johanesson vågade inte tro på en perfekt serie förens bland de sista kryssen.
- Så länge har jag spelat att jag vet att det inte är att ”bara”…man måste ha en smula tur också, det räcker ju inte med att träffa, säger han.

Michael Johannesson hade turen med sig, alla käglor föll i alla slag och han kunde registerara en 300-serier. Efter det brukar det komma en reaktion, nervositeten går ur kroppen, lättnaden gör att man slappnar av, men den kom inte.
- Jag vet inte, det kan jag inte svara på. Den borde ha kommit där. Att det skulle bli en till, det är ju helt sjukt, säger han.

För inte nog med att det inte kom någon reaktion. Strikearna fortsatte i den tävlingens fjärde serie och 50-åringen slog en 300-ing till. 24 strike i rad.
- Jag kändes mig ganska lugn ändå. Det gick utav bara farten. Det är lite svårt att beskriva. Det är ju helt sanslöst, att det bara kunde bli så, säger han.

Enligt Swebowls inofficiella statisk är det 12 personer som har gjort två 300-ingar i samma tävling, en som har gjort 3 (Filip Wilhelmsson i Sthlm Double 2018). Men det finns bara antecknat att en av dem har gjort dem i rad, Anders ”Linus” Öhman i Sala 2011. På seriematch är det 11 spelare som är noterade för att ha gjort två 300-ingar. Det är exklusivt sällskap Michael Johannesson hamnat i.
- Det är väl stort naturligtvis. Det är många som har gratulerat, så det var någon som såg det i alla fall, säger han.

Tror du att du kan göra om det?
- Man vet ju aldrig, men det är långsökt. Man får hoppas att man får göra en 300-ing till någon gång, säger Michael Johannesson.