den 13 mars 2022

Trippel i förluster för Kulladals BS på bortaplan

Serieledande Team Alingsås med världsmästaren James Blomgren i spetsen gav inte ett Kulladals BS i poängnöd någon pardon. Kulladal förlorade även sina övriga två bortamatcher denna helg mot BK Kaskad och Team Pergamon. – Vi var aldrig riktigt nära, säger en besviken men ändå realistisk Martin Paulsson i Kulladal. 

Det är nog svårt att hitta en tuffare uppgift än att ta sig an ettan, tvåan och trean på bortaplan samma helg. Det var den prekära uppgift malmölaget Kulladals BS stod inför denna helg när endast dessa tre matcher spelades i herrarnas Elitserie. Ett Kulladal som dessutom är i stor poängnöd i botten av tabellen i sin jakt att slippa att kvala för att hålla sig kvar.

– Inte enkelt att åka och ta någon poäng i dessa matcher, och ska vi vara ärliga var vi aldrig nära i någon av matcherna. Alla tre lagen är fantastiskt bra och svårslagna på hemmaplan. Visst är man besviken men innerst inne hade vi nog ändå räknat med noll poäng denna helg, förklarar Martin Paulsson i Kulladal.

BK Kaskad – Kulladals BS 13-7

Kulladal inledde sin tuffa bortahelg på lördagen med att möta tabelltrean BK Kaskad. Gästerna hängde i alla alla fall med hemmalaget i den första serien som Kaskad vann med knappa 3-2. Men i den andra ryckte hemmalaget rejält via 5-0 och sedan spelade det ingen roll att Kulladal lyckades spela oavgjort under den andra halvan av matchen. Noterbart var att båda lagen passerade 7000-strecket i totalslagning, 7239 mot 7013.

Hemmalaget hade ett oslagbart bordspar i Filip Wilhelmsson och Robin Hultsten. Båda två kom över 1000 poäng individuellt. Filip bäst på 1011 och Robin var inte långt efter med 1005 vilket gav de båda fyra solklara banpoäng.

Hos gästerna, som förstärkt med rödvita spelare inför denna viktiga helg, toppade de danska spelarna Mathias Grønne Ankerdal, 958, före Dan Östergaard-Poulsen, 951.

Kaskad tog viktiga hemmapoäng i jakten på en slutspelsplats medan Kulladal fick åka vidare poänglösa mot nya möten på söndagen.

Team Pergamon – Kulladals BS 15-5

Att Kulladal skulle plocka poäng i Partille mot stjärnspäckade och tabelltvåan Team Pergamon var det nog ingen som tippade före söndagens möte, och det blev inte några poäng för Malmölaget. Topplaget Pergamon var, som även tabelläget visar, minst två nummer större än sina gästande motståndare.

Kulladal hamnade återigen i underläge efter den första serien, 1-4, men vann den andra serien med 3-2 så ställningen var ganska jämna 6-4 till hemmalaget inför den andra halvan av matchen. Där lade dock Pergamonspelarna in en högre växel och vann nio av de tio poängen som fanns kvar att spela om.

Benjamin Jonsson, 969, i par med Oliver Dahlgren, 883, vann alla fyra banpoäng till sitt Pergamon. Bäst individuellt var dock Peter Ljung, 983. I Kulladal var nu Martin Paulsson, 980, bäst före sina två danska lagkamrater som toppade i mötet på Kaskad.

Team Alingsås – Kulladals BS 15-5

Serieledande Team Alingsås gav inte heller Kulladal någon hjälpande hand i det sena söndagsmötet. Hemmalaget satte gasen i botten från början med hela 1975 efter bland annat en 300-serie av Mikael Roos. Kulladals 1626 räckte inte långt vilket gav 5-0 till hemmalaget i den första serien. I den andra serien vaknade Kulladal ännu en gång och tog hem den andra rundan med 4-1 och höll viss spänning kvar i matchen. 

Men i den tredje serien tog hemmalaget återigen full pott och avgjorde matchen med en ointaglig ledning, 11-4 inför avslutningen.

Alingsås par Gustaf Johansson, 1003, och James Blomgren, 986, hade matchens två klart högsta slagningar och det gav även fyra banpoäng. Bäst individuellt i Kulladal var återigen Martin Paulsson, 908. 

– Vår chans ta poäng i de tre sista matcherna för att slippa kvalet. Vi ska bland annat upp till Boden, men det är redan före det stort plus för Boden som är två poäng före och dessutom har tre matcher fler kvar att spela än oss, förklarar Martin Paulsson. 

Text: Jonas Brändström

 

Skriv en kommentar