den 1 december 2019

Tre poäng var för Kulladal F och Pergamon F

Vid Sydallsvenskans minisammandrag i Baltiska hallen vann Kulladal F och Team Pergamon F en match var och inbördes mötet slutade 10-10. I Norra damallsvenskan fortsätter Sundbyberg att vara i toppen.

I Baltiska hallen var det minisammandrag på söndagen. Bulltofta tog i sin första match emot Kåess från Skara. Hemmalaget började med 4-1 i första serien och kunde sedan ganska klart gå ifrån till seger med 14-6. Individuellt toppade Kåess Mattias Tiveljung med 912.

I Bulltoftas andra match var det Team Pergamons farmarlag som var motståndare. Partillelaget tog ganska snabbt kommandot i matchen och ledde med klara 10-5 efter tre serier. I slutserien dominerade Pergamon helt och tog 5-0 vilket gav seger 15-5. Team Pergamon Jesper Larsen spräckte 1000-vallen med att slå 1002. I Bulltofta var Marcus Calrberg bäst med 891.

Innan Pergamons match mot Bulltofta så hade Partillelaget haft Kulladal F som motståndare. Här tog Kulladal ledningen med klara 4-1 men Pergamon kontrade med 5-0 i andra serien. Inför slutserien hade Pergamon 9-6 och flera trodde nog på Pergamon-seger. Men Kulladal ville annat och kunde inkassera en poäng då lagen spelade 10-10. I Pergamon toppade Andreas Kleinschnittger med 948 före Christoffer Jacobsson 906. Kulladals bäste var Robert Kaneby med 928.

Sundbyberg verkar ha målet att ta sig tillbaka till damernas elitserie. "Sumpan" hade inga som helst problem att vinna mot Sandvikens AIK med klara 16-4. Segern gör att laget har fyra poängs försprång i serien före Stånga. Individuellt toppade Malin Brodin med 801. Sandvikens AIK hade även match i Högdalen mot B-K Evas farmarlag. B-K Eva ledde med 9-6 inför slutserien men en stark avslutning gjorde att Sandvikens AIK kunde åka hem med en pinne.

I Kulladals andra match var det Kåess som var motståndare. Skaralaget tog ledningen med 4-1, men Kulladal ville ha bägge poäng och vände på matchen som man vann med 14-6. Bäst i Kulladal Mattias Högberg med 951, medan Joakim Bäck i Kåess slog 925. I serien är Pergamon fortfarande tvåa efter Full House som ännu inte tappat en enda poäng den här säsongen.

Skriv en kommentar