den 18 september 2021

Tre lag utan poängtapp hittills i Sydallsvenskan

Tre lag har inlett säsongen utan att tappa poäng de tre första omgångarna i Sydallsvenskan. Olofströms BS, Kulladals BS F1 och för tredje säsongsstarten i rad, elitseriesatsande BK Full House, som samtliga vann även på lördagen.
- Vi har väntat länge på detta och nu är vi igång på allvar igen, säger en glad Kim Andersson i Full House.

För tredje säsongstarten i rad laddar BK Full House mot samma mål i Sydallsvellskan – att ta sig tillbaka till Elitserien. De senaste två försöken har stoppats på grund av pandemin, men denna gång hoppas Ängelholmslaget att det ska bli spel hela säsongen ut och laget har också inlett denna säsong på bästa sätt.

- Det är verkligen en konstig känsla att vara i gång igen, men samtidigt en fantastiskt kul känsla, säger en glad Kim Andersson i Full House.

 

Hett skånederby svalnade snabbt

På lördagen kom lagets andra raka seger av två möjliga när de vann det i förhand alltid heta skånederbyt mot Höganäs BC. Men den här gången slocknade den riktiga hettan ovanligt tidigt, i alla fall resultatmässigt. Det var bara i den första serien som hemmalaget Höganäs hängde med bra i en serie som slutade 2-3.

Därefter tog Full House över fullständigt och vann samtliga tre återstående serier med 5-0 och matchen totalt med klara 18-2. Hemmalaget hade valt långoljeprofilen Elitserien 44 vilket överraskade Kim Andersson en del.

- Vi har haft denna profil, även om årets variant är lite omgjord, under de två senaste säsongerna på hemmaplan och aldrig förlorat på den. Så visst hade vi vissa fördelar att vi kunde anpassa oss när den förändrades även om vi var på bortaplan, förklarar Kim.

 

Stor bredd i Full House

Det var framför allt Full House bredd som firade stora triumfer. Två spelarpar tog full pott med Raymond Teece i topp individuellt med 909. Höganäs bäste spelare, Arnar Jonsson, var inte långt efter med 891, men sen var det stora skillnader mellan lagen.

- Vi är glada för varje vecka som vi kan spela seriespel igen och vårt mål står fast även denna säsong, vi vill upp till finrummet igen och slåss om de ädlaste medaljerna, säger Kim Andersson.

 

Olofström tog andra raka segern

Även Olofströms BS har inlett säsongen på bästa sätt och tog sin andra raka seger av två möjliga när laget vände och vann en mycket jämn match mot gästande BK Femtionian. Det var gästerna som hade ledningen med 6-4 efter halva matchen men i de två avslutande serierna var hemmalaget det starkaste laget och kunde vända och vinna matchen med 11-9.

Kristoffer Hagelberg bäst i det segrande Olofström med 889, men matchbäst individuellt var gästernas Anna Andersson med fina 935.

 

Två damer i topp vid delad pott

BK Femtionian hade dessförinnan lyckats knipa en poäng i bortamötet mot BK Cahoot i en match som slutade 10-10. Cahoot inledde bäst och hade ledningen med 7-3 efter två serier, men där Femtionian spurtade bäst med 7-3 i de två sista serierna.

Individuellt toppade damspelare i båda lagen. Frida Löhnert var individuellt bäst i Cahoot med 819 vilket även gav fyra bordspoäng i par med Marcus Anderssons, 802. I Femtionian toppade Jenny Wegner på utmärkta 878. 

 

Kulladals BS F1 hakar på i toppen

Även Kulladals BS F1 besegrade gästande BK Kåess på Baltiska hallen i Malmö. Gästande Kåess hängde med bra i två serier men i den andra halvan så vann hemmalaget båda serierna klart med 4-1 och kunde gå ifrån till en klar seger med 14-6.

Kulladal hade ett spelarpar som tog full pott i banpoäng. Det var Mathias Persson, 811, och Jörgen Magnusson, 746. Men bäst individuellt var André Håkansson, 826. Gästande Kåess bäste spelare Anders Klasson, 808.

 

Säsongens första segrar för Clan F1 och Bulltofta

Team Clan BK F1 tog säsongens första seger efter en oavgjord match i den inledande omgången när laget vann mot gästande Forsheda BK med 14-6. Clans Jan Larsen dammade in fina 953 och Kevin Lindbladh, 913, i par med Linus Vedin, 828, vann alla fyra banpoängen.

Bulltofta IK körde närmast över gästande BK Kåess i Malmö på kortoljeprofilen, Allvenskan 39. Hemmalaget tappade endast två banpoäng under hela matchen och vann med förkrossande 18-2. Malmölaget spelade också ihop fina 6549 mot gästernas 5869 så segern var lika klar i totalslagning.

Bulltofta hade tre spelarpar med full pott i banpoäng och bäst individuellt, och ensam över 900 i matchen, var Stefan Borglin med fina 926. I Kåess toppade Mattias Tivelljung, 840.

 

IFK Borås kom igen på hemmaplan

IFK Borås, som fick inkassera två rejäla förluster på bortaplan förra helgen, kom igen starkt och vann lite överraskande över gästande Marbodal BS. Marbodal vann klart sin hemmamatch i den inledande omgången, men nu var det Borås som drog det längsta strået i en mycket jämn tillställning som slutade 11-9 till hemmalaget.

Borås Markus Carlsson, 861, i par med Rasmus Andersson, 854, toppade individuellt i hemmalaget och vann även alla sina fyra banpoäng. Daniel Andersson var bäst och enda spelare över 800 med 801 hos gästerna.

En poäng av fyra för Marbodal

Marbodal fick dock med sig en poäng från denna lördags två bortamatcher då laget spelade oavgjort, 10-10, mot IK Sterling i Göteborg. Här lyckades Marbodal vända ett underläge med 6-9 efter tre serier genom att vinna den sista serien med 4-1.

Trots den stora fördelningen av poäng mellan lagen hade hemmalaget ett spelarpar som lyckades ta hem alla sina fyra serier. Det var Fredrik Westerberg, 888, och B-Å Bengtsson, 789. I gästande Marbodal var Albin Wahlström bäst individuellt med 881.

I morgon söndag avslutas den tredje omgången när Lunds BK Mamba gästar Team Pergamon BC F och BK Virveln. Lunds BK Mamba är ett fjärde lag som inte tappat poäng hittills, men laget har sina matcher kvar i den andra omgången. 

Skriv en kommentar