den 22 januari 2022

Tre gånger trehundra i Sydallsvenskan

Nu när mångas tillvaro återigen blivit mer besvärlig och virussmittor lurar bakom varje hörn, kan vi åtminstone glädjas åt att ligabowlingen ännu rullar på och lagen tampas ivrigt för att gå segrande ur de drabbningar de ställs inför. Ytterligare glädje skulle det bjudas på inte en, eller två utan hela tre gånger då det i Sydallsvenskan skådades tre stycken perfekta serier!

Lördagens sydallsvenska inleddes på skånsk mark där Lunds BK Mamba fick besök av det blekingska laget Olofströms BS. Gästerna fick med sig en stark start banpoängmässigt med fyra poäng mot en, men hade enbart 22 kägelpoäng ned till sina motståndare. Från den punkt att den andra serien inleddes var det däremot hemmalaget som höll i taktpinnen, och trots att de endast fått med sig en poäng i den första serien vann de med solklara 14-6.  Trots förlusten var det i Olofströms BS dagens högsta slagning gjordes då Stefan Johansson slog 824 poäng, tätt följd av Lunds Niklas Assarsson med 820 och Olofströms Kristoffer Hagelberg med 809.

Vid lunchtid, i Partille, tog Team Pergamon BC F emot Team Clan BK F1 och verkade onekligen ha gjort sig redo för en intensiv kamp. Det var aldrig några tvivel vilka som skulle gå segrande ur matchen, då Pergamon konsekvent levererade betydligt högre kägelpoäng samt var effektiva i sitt banpoängssamlande. Efter tre spelade serier innehade hemmalaget en stor ledning i form av 13-2 och hade därmed redan säkrat en seger. Matchen slutade 16-4 och matchbäst blev Pergamonspelaren Pontus Falkhäll med tjusiga 990 poäng. Därefter följde Clans Kevin Stenegärd med 962 samt Pergamons Martin Larsen med 960 poäng. Martin hade säkerligen en ytterst trivsam dag på banorna då han därtill rullade in en 300-serie i matchens tredje serie.


Desto jämnare skulle det bli i Tidaholms bowlinghall där Marbodal BS besöktes av skånska Kulladals BS F1. Båda lagen var konstant inom varandras räckhåll och inför den avgörande serien stod det 8-7 i hemmalagets favör. Då lade tidaholmarna i en högre växel och slog till med en fyrapoängare vilket också ledde till att de slutligen vann med tolv poäng mot åtta. Likt ovan nämnda match kunde det även här skådas en perfekt serie, som i denna drabbning slogs av Kulladals Eliaz Olsson, som därtill blev matchens bäste spelare på stiliga 983 poäng. Ytterligare höga slagningar gjordes av Marbodals Makis Manthos med 939, tätt följd av lagkamraterna Kenny Holgersson och Henrik Blomqvist som slog 930 poäng vardera.


Dagens jämnaste match kom att bli den mellan BK Femtionian och Olofströms BS. Gästerna, som tidigare stötte på besvär hos Lunds BK Mamba, gick även ut starkt i denna match men när hemmalaget började vända på poängställningen var ändå inte en seger alltför avlägsen. Likt matchen precis ovan var ställningen åtta poäng mot sju inför den slutgiltiga serien, men matchen skulle däremot sluta oavgjord – 10-10. Femtionians André Ekberg stod för matchens högsta slagning i form av 898 poäng, följd av Olofströms Anders Andersson och Lukas Andersson på 871 respektive 865 poäng. 


Team Clan BK F1 skulle få en desto mer nöjsam upplevelse när de tog sig från Partille till Backa för att möta BK Virveln. Nässjöspelarna hade hela matchen igenom ett stadigt grepp om banpoängen och efter att ha säkrat oavgjort inför slutserien slog de dessutom till med ytterligare fyra poäng. Matchen slutade med andra ord 14-6 i Clans favör och det vinnande lagets William Berggren gjorde en storstilad insats med hela 1000 poäng. Därefter följde lagkamraten Pontus Andersson med 912 poäng och Virvelns Mathias Ulfheim med 905.

Även Kulladals BS F1 avslutade dagen betydligt trevligare. De färdades på eftermiddagen till Skara bowlinghall för att besöka BK Kåess och lyckades att ta ett järngrepp redan från den första serien. Efter tre identiska serier banpoängmässigt hade skåningarna nått tolv poäng mot hemmalagets tre, vilket också innebar att matchen var avgjord. Den slutade sedermera 15-5 till Kulladal och Mats Lunderquist var sannerligen i sitt esse med strålande 1025 poäng. Kulladalspelaren André Håkansson var näst på tur i poänglistan med 925 och bjöd därtill på dagens tredje trehundring i Sydallsvenskan. Högst slagning i Kåess stod Mattias Tiveljung för med 891 poäng.

Text: Amanda Steén 

 

 

Skriv en kommentar