den 21 september 2019

Tre bortapoäng för IFK Borås i Sydallsvenskan

Sydallsvenska IFK Borås spelade oavgjort i Kalmar mot BK Cahoot och vann sedan med minsta möjliga marginal i Olofström. 

Dagens Sydallsvenska skulle få en Skånebetonad inledning när Högänäs BC tog emot Kinna BK. Inget lag spelade kägelpoängmässigt övertygande någon av de två inledande serierna däremot lyckades Höganäs knycka kägelpoängen när det som mest gällde vilket resulterade i en ledning med 7-3 efter två spelade serier. Däremot gjorde skåningarna därefter en ökning vilken genererade fyra poäng mot en i nästkommande serie och således vinst efter tre serier. De passade sedan på att reprisera serie tre och matchen slutade därmed 15-5 till Höganäs. Högst slagning i det vinnande laget stod Kevin Lindbladh för med 857 följt av lagkamraten Jonas Olsson på 805. Högst slagning i Kinna innehade Alexander Edvinsson med 775.

Samtidigt uppe i Skara tog BK Kåess emot Team Pergamon BC F - det skulle visa sig att de fått besvärliga gäster trots en stark inledning för hemmalaget med 3-2. Det skulle Partillelaget därefter vända på totalt och med tre serier i rad av fyra poäng mot en för Pergamon var vinsten med 14-6 ett faktum. På det individuella planet briljerade Pergamons Tomas Leandersson med 956 följd av Kåessspelaren Joakim Bäck på 907 samt Pergamonspelaren Pontus Falkhäll på 889.

Västerut tog BK Virveln emot Forsheda BK i Lundbyhallen. Virveln tog kommando tidigt och med tre solida serier av tre poäng mot två i rad var alltså ställningarna 9-6 inför avgörandet. Hemmalaget passade då på att visa vart skåpet skall stå och levererade därmed 4-1 för att slutligen landa på en vinst med 13-7. Högst slagningar i hemmalaget stod fenomenalt spelande Justin Karlsson för med 979 poäng samt Christoffer Wallberg på 912. Högst slagning i Forsheda samt näst bäst i matchen blev Jan Rosenlöw på 948.

På Sveriges östra sida, i Kalmar närmare bestämt, tog BK Cahoot emot IFK Borås. Exakt som i förra matchen inledde hemmalaget starkast vilket också visade sig med 9-6 efter tre serier. Här skulle dock vinnarinstinkten kicka in hos gästerna vilket ledde till 4-1 till Borås i den slutgiltiga serien - därmed slutade matchen alltså 10-10. Matchbäst blev Borås Paul Örvall med 875, följd av Cahootspelarna Björn Ljunggren och Marcus Andersons på 831 respektive 816 poäng.

Vi återvänder till Skåne och närmare bestämt Lund där hemmalaget Lunds BK Mamba tog emot BK Femtionian. Hemmalaget visade vilket typ av välkomnande de ville ge sina gäster genom att lämna dem poänglösa i den inledande serien. Därefter följde två serier på 3-2 vilket således innebar vinst redan efter tre spelade serier. Ytterligare en serie på 3-2 och saken var klar - vinst för Lund med fjorton poäng mot sex. Bästa slagning i hallen stod Glenn Karlsson för med stiliga 955 följd av Lundkamraten Christian Snapp med 900. Högsta slagning hos gästerna blev Christopher Narbergs 869.

Kinna BK fortsatte sin färd till Ängelholm där de mottogs av BK Full House - vilket inte skulle bli en vidare angenäm vistelse för gästerna. Ängelholmarna körde gasen i botten från start och gjorde så över sitt motstånd. Efter tre identiska serier och en ledning med 12-3 tänkte därtill hemmalaget att det var lika bra att fortsätta med 5-0 och därmed vinna matchen med sjutton poäng mot tre. Högsta slagningar hade hemmalagets Kim Andersson samt John Mattsson på 945 respektive 902 poäng. Högst slagning i gästande Kinna innehade Arto Tapola på 806 poäng.

Även Forsheda BK fortsatte vidare på bortasväng och färden bar till Strike o Co där de mötte IK Sterling. Även här skulle gästerna stöta på besvär - trots att de åtminstone hade ledningen för en liten stund i tre poäng mot två efter första serien. Därefter gjorde Sterling en helomvändning och med 4-1, 4-1 och åter 4-1 blev det en hemmaseger med 14-6. De två hemmaspelarna Fredrik Westerberg och Andreas Magnusson innehade matchens tjusiga högstaslagningar med 978 respektive 946 poäng. Och återigen blev Jan Rosenlöw lagbäst för Forsheda med sina 899 poäng.

Sista bortasvängen för dagen gjorde IFK Borås när de besökte Blekinge och Olofströms BS. Boråsarna var sugna på att knipa ytterligare poäng och inledde starkt med att lämna hemmalaget poänglösa. Därefter vaknade hemmalaget till ordentligt och med 4-1 två gånger om ledde istället blekingarna med 8-7. I den avgörande serien var det gästerna som höll ihop det bäst och med 3-1 fick de alltså ytterligare två poäng med sig hem till Västergötland. Högst slagningar stod däremot hemmalagets Anders Andersson och Pontus Persic för med 883 respektive 881 poäng. Maximiliam Hübbe stod för högst slagning i det vinnande laget med 864 poäng. 

 

Text: Amanda Steén 
amanda.steen@swebowl.se