den 6 november 2020

Tio regioner med skärpta råd och uppskjutna matcher

I veckan införde fem nya regioner skärpta allmänna råd lokalt för minskad smittspridning. Även matcher där lag från dessa regioner deltar kommer att skjutas upp och Seriekommittén arbetar med att hitta nya speldatum. 

Efter den gångna veckan kan Swebowl.se konstatera att det nu är totalt 10 regioner som infört skärpta allmänna råd för att minska smittspridningen av covid-19. Beslut som påverkar den Nationella serien som förbundet har som mål att genomföra.

Det blev under veckan klart att även Jönköping, Örebro, Halland, Sörmland och Kronoberg inför Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd. Sedan tidigare har Uppsala, Skåne, Stockholm, Västra Götaland samt Östergötland gjort desamma vilket gör att det nu är matcher med lag från totalt tio regioner som skjuts upp och flyttas fram.  

– Nu när det är så många matcher som omfattas samt att det förändras hela tiden, går det inte göra en aktuell lista för samtliga matcher, förklarar Peter Lagerroos, ordförande i seriekommittén.   

Istället hänvisas alla med koppling till eller med ett intresse för lag inom dessa tio regioner att söka sig till BITS för att hitta den senaste uppdateringen. Lag kommer också överens med varandra om att flytta matcher och BITS uppdateras löpande så snart det är möjligt.

Förbundet arbetar utifrån målsättningen att försöka flytta matcher till en så närliggande ledig omgång som möjligt och försöker även i möjligaste mån ta hänsyn till bland annat tävlingar. 

– Det är viktigt att vi hinner spela av så mycket matcher vi bara kan eftersom vi inte vet hur länge det här pågår. Vi vill försöka frigöra så många helger vi kan till våren så vi kan genomföra serien så bra som möjligt, förklarar Peter Lagerroos.  

Vissa flyttade matcher har hamnat på helgen 19-20 december, samma helg som den nya stortävlingen Leandersson Christmas Tournament, ska avgöra sitt finalspel i Mora. Det rör sig i nuläget om knappt 40 matcher och där önskar förbundet att de lag som vet med sig att de har spelare som vill delta i Mora, att de försöker komma överens med motståndarlaget om att flytta matchen och enas om en ny speltid.  

– Det finns möjlighet för lag att flytta matcher om det finns särskilda skäl, till exempel om det krockar med någon tävling. Förbundets målsättning är att försöka göra det bästa möjliga för alla i den situation som nu råder, och samtidigt följa de råd som gäller, säger Peter Lagerroos.

För mer information om hur covid-19 och den pågående pandemin påverkar bowlingsporten i Sverige hänvisas alla till den nya webbsidan som löpande uppdateras när ny information finns. Sidan nås via en ny knapp med texten Info Covid-19 Bowling på Swebowls startsida. 

 

Skriv en kommentar