den 3 april 2022

Team X-Calibur BK åker hem med trippelseger och Team Alingsås BC fortsätter trivas i serietoppen

Säsongen börjar lida mot sitt slut och inom kort är det hög tid för slutspelet, kampen om att bli Sveriges bästa åttamannalag, att gå av stapeln. Än spelas dock matcher i såväl damernas som herrarnas elitserie, och så även denna första söndag i april.

I damernas elitserie ställdes Team X-Calibur BK inför en utmanande helg med tre bortamatcher, varav den sista förutspåddes skulle bli den tuffaste i trion. Det skulle dock visa sig med facit i hand att bortasvängen skulle bli synnerligen lyckad för Partille-tjejerna som gick segrande ur samtliga drabbningar. De första två serierna i Högdalen mot B-K Eva, Stockholm, var tämligen jämna i sin fördelning av banpoäng. Inför tredje serien hade X-Calibur ett litet övertag med sex poäng mot fyra men lyckades därefter slå till med en fyrapoängare som i det läget åtminstone säkrade oavgjort. Matchen landade slutligen på 13-7 i gästernas favör och med tjusiga tillika överlägsna 973 poäng blev Joline Persson Planefors matchbäst, följd av lagkamraten Victoria Johansson på 840 samt B-K Evas Amelie Holgersson på 835 poäng.
– Vi hade ställt in oss på att dagens match skulle bli helgens tuffaste. Vi har ingen bra historik på Elit 37 med tanke på matchen mot Spader Dam för knappt en månad sen, så vi visste att vi var tvungna att vara på tårna från start samt hade en lite annan game plan. Vi är väldigt nöjda efter dagens match, säger Joline Persson Planefors efter segern.

Team X-Calibur BK är klara för slutspelet som inom kort går av stapeln, något laget tillika ovan nämnda Joline Persson Planefors ser fram emot med blygsam optimism.

– Jag tror vi försöker åka dit med öppet sinne. Vi är väl medvetna om att det kommer bli tufft och alla våra spelare måste prestera på topp samtidigt för att lyckas där. Med det sagt så är vi riktigt taggade och ser otroligt mycket fram emot årets roligaste helg.

Samtidigt i herrarnas elitserie denna söndagförmiddag tog BK Jösse emot Team Clan BK på hemmaplanen i Arvika. Trots en oförnekligt sval start för hemmalaget, såväl kägelpoängmässigt som banpoängmässigt, lyckades de minst sagt vända på matchen i rättan tid. De tre efterföljande serierna lämnade Jösse enbart ifrån sig två banpoäng totalt och såg därmed till att de säkrat vinst efter tre spelade serier, samt vann slutligen med solklara 15-5. Högst slagning i matchen stod Jösses Markus Jansson för med 905 poäng, följd av Mattias Flodberg på 845. I Clan var det William Berggren som innehade högst kägelpoäng med sina 807.

Team Alingsås BC fortsatte sin tveklöst starka säsong när de tog emot Norrköpingslaget BK Kaskad i hemmahallen Stures. Alingsåsarna satte tonen tidigt genom att enbart låta gästerna norpa en ynka banpoäng i matchens inledning, vilket de sedan replikerade de två följande serierna. Med elva poäng mot tre hade de således vunnit efter tre spelade serier, något som synnerligen pekar på hur bekväma laget känt sig framförallt på hemmaplan, men även som lag, under säsongen.
– Känslan innan match var god. Vi har egentligen aldrig varit riktigt illa ute nån gång under säsongen på hemmaplan, så självförtroendet är på topp. Det som hänt i år är att vi är bättre som lag och framförallt har vi varit riktigt bra i slutet av serierna, berättar Oscar Johansson, som utgör en del av Team Alingsås sportkommité.

Team Alingsås avslutade betydligt svagare i relation till matchens tidigare skeden, vilket ledde till att gästande Kaskad knyckte fyra banpoäng i matchens slutgiltiga serie, men då var matchen som bekant redan avgjord. 12-7 vann hemmalaget med till slut och matchens storstilade högsta slagning på 998 poäng levererades av Alingsås-spelaren Robin Skans. Därefter i resultattabellen finner vi ytterligare starka slagningar, denna gång från Kaskad, i form av 980 poäng av Robin Hultsten samt 954 av Filip Wilhelmsson. Team Alingsås BC, som fortsätter hålla sig i elitserietoppen, har ett kommande slutspel att se fram emot men försöker att hålla huvudet kallt tills dess.
– Vi tar en omgång i taget, så fokus är här och nu, men självklart ska slutspelet bli en fantastisk upplevelse och vi ser fram emot det med stor tillförsikt och stora förhoppningar om att gå långt, säger Oscar Johansson.

När väl BK Kaskad tog sig vidare till John Scott’s i Partille, för att under eftermiddagen möta Team Pergamon BC, skulle resultatet blir betydligt mer jämnt än i den föregående matchen, men vägen dit var intensiv och utmanande. Hemmalaget gick ut ytterst starkt kägelpoängmässigt och tog en stabil ledning med sju poäng mot tre efter två spelade serier. Matchens tredje serie skulle definitivt kunna ses som matchens höjdpunkt när båda lagen presterade på topp och levererade 2021 poäng mot 1950, vilket resulterade i ytterligare 3-2 på banpoängsfronten. Just i denna serie briljerade Mattias Wetterberg och smällde in en perfekt serie, samtidigt som hans banpartner Alexander Larsson slog till med 278 poäng och med deras 578 poäng slog de sina motståndare, som inte på något vis spelade undermåligt, med 98 poäng. Inför sista serien hade fortfarande Kaskad en chans att få till oavgjort men snubblade precis på målsnöret med 4-1, innebärandes att det slutgiltiga resultatet blev 11-9 till Pergamon. Mattias Wetterberg höll sig på toppen hela matchen igenom och blev matchbäst med vidunderliga 1111 poäng, det vill säga fenomenala 277,75 poäng i snitt per serie. Näst högsta slagning tillhörde Benjamin Jonsson som med oerhörd jämnhet spelade ihop imponerande 1058 poäng. I det gästande laget var det Filip Wilhelmsson som höll sig i toppen med 993 poäng.

Text och bild: Amanda Steén


 

Skriv en kommentar