den 21 maj 2022

Team Pergamon vidare till SM-final

Team Pergamon och Team Clan har tidigare ställts mot varandra i sex raka finaler men i år fick rivalerna mötas redan i semifinal. Efter att Pergamon vann den första matchen och att den andra slutat oavgjort så väntade en avgörande semifinal under lördagskvällen. För Pergamon räckte det med oavgjort för att ta sig till final medan det för Clan var seger som krävdes.

Pergamon inledde starkt och fick ihop 1903 kägelpoäng i första serien mot Clans 1779 och kunde gå upp i ledning med 4-1. Likt i första matchen så valde Pergamon att spela på profilen Magnus Johnson 41 fot. I andra serien hade Clan övertaget och kunde ta hem den med 3-2. Men väl i tredje serien var de mesta mästarna från Partille starkast. De fick ihop 1936 poäng i tredje serien mot Clans 1817 och vann med 4-1 och hade avgjort matchen.
– Det var en urladdning. Vi visste att det skulle bli jämnt men vi var taggade till tusen och spelade på topp, säger Martin Larsen i Pergamon och fortsätter:
– Hela säsongen bygger på att vi vill till final i ett slutspel. Det är därför man lägger ned alla träningstimmar för att få uppleva sådana här ögonblick. Riktigt kul att kunna prestera när det som mest behövs. 
Vad tror du om finalen imorgon?
– En final är alltid en final. Kaskad har inte varit där på länge så det kan vara lite annorlunda för dem, men vi måste spela bra annars vinner vi inte.

Resultat

Söndagens finaler börjar kl 09.00, bäst av tre matcher mellan:

Spader Dam-Team X-Calibur
Team Pergamon-BK Kaskad

Livestream

 

Text: Linus Wirén