den 22 april 2022

Team Pergamon vann toppmötet mot Team Clan - säkrade andraplatsen

Team Pergamon säkrade andraplatsen i Elitserien efter att ha vunnit toppmötet mot Team Clan under torsdagskvällen.
– Det var stenhårt hela vägen och enormt viktigt för oss att bli tvåa, säger Niklas Dahlberg, coach i Team Pergamon.

Det var en jämn drabbning i Partille och bra stämning i hallen. Team Clan inledde starkast och tog hem första serien med 3-2. I den andra serien dominerade Team Pergamon och vann den med 4-1. I serie tre och fyra var det tight men Pergamon lyckades till sist knyta ihop det och vinna matchen med 11-8.
– Helt ärligt vet jag knappt vad som gjorde att vi vann idag. Det var så jämnt och Team Clan imponerade också. Men vi har en styrka i de avgörande lägena och lyckas plocka fram det extra där, säger Niklas Dahlberg och fortsätter:
– Det känns positivt att ha besegrat både Alingsås och Clan inför slutspelet. 

Jesper Svensson gjorde sin andra match för Pergamon efter att ha kommit hem från USA och hela gänget som spelat på PBA-touren fanns med i laget. Osku Palermaa var poängbäst med 984 poäng.
– Osku gjorde en fantastiskt bra match. Tillsammans med Kim Bolleby tar han en väldigt viktig banpoäng i sista serien när Clan länge hade övertaget.

Jesper Svensson hade näst högst i Pergamon med 964.
– Jesper spelade väldigt bra i de tre avslutande serierna och är enormt viktig för oss för att kunna knyta ihop säcken. 

I Team Clan hade Robin Ilhammar högst med 959 poäng och Kevin Lindbladh näst högst med 955. 

Niklas Dahlberg tycker att Pergamons andraplats i serien är en godkänd insats.
– Vi är Pergamon och vill vinna allt. Vi har dock haft en något tunnare trupp i år än vanligt och vi gör en riktigt stark uppryckning efter jul. 

Andraplatsen gör att Partillelaget får välja banprofil i semifinal 1 och 3 och nu blir det förberedelser inför slutspelet.
– Flera spelare kommer att tävla en hel del och vi kommer att hyra in oss i flera hallar för att träna på olika underlag samt på samma laminat som är i Nyköping. 

 

Text: Linus Wirén 

Foto: Timmie Ahl