den 20 april 2022

Team Pergamon vann toppmötet mot Team Alingsås

Team Alingsås är klara seriesegrare men i tisdagens möte med tvåan Team Pergamon var Partillelaget starkast och hade säkrat segern efter tre serier.
– Vi hade ett stabilt och säkert spel, säger Niklas Dahlberg, coach i Team Pergamon.

Team Pergamon BC-Team Alingsås BC 13-7

Team Pergamon öppnade starkt och hade god kontroll på matchen. Efter tre serier hade de avgjort matchen genom att ha vunnit alla med 4-1. I den fjärde serien plockade Alingsås några tröstpoäng och tog hem den sista med 4-1.
– Det gick vår väg från första rutan i matchen. Det var ingen toppinsats men vi höll en väldigt stabil och jämn nivå, säger Niklas Dahlberg som var nöjd med segern mot toppkonkurrenten.
– Segern stärker oss extra men vi får se om det har någon betydelse och om vi ens möts i slutspelet. 

I hemmalaget var Martin Larsen poängbäst med 945 poäng. I Team Alingsås hade Gustaf Johansson högst med 932. Alingsås avslutar därmed serien med två raka förluster men får ladda om för slutspelet helgen 20-22 maj i Nyköping.

Vardagsmatcher är inte allt för vanliga i Elitserien men den här veckan har Team Pergamon två sådana. Imorgon avslutar de serien med ännu ett toppmöte då de tar emot Team Clan i kampen om andraplatsen.
– Det blir en batalj. För oss räcker det med oavgjort för att knipa andraplatsen. Det krävs minst det vi gjorde igår men gärna lite mer än så. 

Niklas Dahlberg tror att vardagsmatcher i Elitserien är bra för bowlingen.
– Det är fler andra bowlare som har möjlighet att kolla. Sedan kan det givetvis vara lite tuffare för lagen att spela vardagsmatcher när man ska komma ifrån jobbet. Det var mycket folk i hallen igår och imorgon mot Team Clan förväntar jag mig full hall. 

 

Text: Linus Wirén