den 20 februari 2022

Team Clan vann övertygande mot Boden

Fem matcher spelades under lördagen i herrarnas elitserie. Bland annat reste Team Clan till Boden och tog en viktig seger. Serieledarna Team Alingsås begav sig till Skåne och inkasserade två segrar mot IS Göta respektive Kulladals BS.

Bodens BS - Team Clan BK 3-16

Team Clan hade kontroll på matchen från start och kunde vinna stort mot Boden. Pontus Andersson berättar att Nässjölaget höll sig till sin taktik matchen igenom och försökte göra det så enkelt som möjligt.
– Vi spelade med raka linjer, träffade fickan mycket och kände oss ganska bekväma i spelet.

Pontus Andersson var poängbäst med 1002 och Kevin Lindbladh slog till med 300 i tredje serien.
Nästa helg väntar två hemmamatcher för Team Clan när de tar emot Falkenberg och Kaskad.
– Vi trivs att spela hemma. Det är två väldigt viktiga matcher så det gäller att ta fram toppspelet, säger Pontus Andersson. 

IS Göta - Team Alingsås BC  7-13

Första stoppet för Alingsås under lördagen var i Helsingborgs bowlinghall och mötet med IS Göta. James Blomgren rivstartade första serien med att slå 300 för sitt Alingsås. Men det var ändå hemmalaget Göta som tog hem första serien med 3-2. Därefter kom Alingsås tillbaka och tog hem den andra serien med 4-1. Göta gav inte upp och vann tredje serien med 3-2, men i den fjärde serien satte Alingsås in en växel ytterligare och vann den med 5-0.
– Det känns som att vi har bra kontroll på det. Trots att vi är i underläge i början så är vi starka, lyckas följa vår plan och tar oss in i matchen. Vi trivs bra i hallen i Helsingborg och den är ganska lik vår hemmahall i Alingsås, säger James Blomgren.

Kulladals BS - Team Alingsås BC 9-11

Efter segern mot Göta åkte Alingsås vidare till Malmö och där blev det en spännande tillställning mot Kulladal. Denna gång öppnade Alingsås starkt och tog hem första serien med 4-1. Sedan slog Kulladal tillbaka med samma siffror i andra. I den tredje och fjärde serien visade Alingsås än en gång att de är starka i de avgörande lägena. De vann både tredje och fjärde serien med 3-2 och kunde ta hem segern med 11-9.

Emanuel Jonsson gjorde en riktigt fin match för gästerna och fick ihop 971 poäng.
– Emanuel gör en fantastisk match. Vi andra fick mest kriga för att hålla ihop det och det kändes som att jag brände allt krut i första matchen i Helsingborg, säger James Blomgren som är nöjd med segern och att de är i fortsatt serieledning.
– Vi har det extra självförtroendet i de avgörande lägena. Historiskt sett har vi haft svårt att vinna sådan jämna matcher men den här säsongen har vi det rätta flytet. Jag är väldigt imponerad av hela vårt lag över den säsong vi gör, säger Blomgren. 

BKF Falkenberg - Team Pergamon BC  5-15

Team Pergamon tog en klar seger mot Falkenberg även om båda lagen hade det lite tufft att hitta spelet på den utmanande banprofilen Elitserien 44. Gästerna hade ändå övertaget direkt och vann de två första serierna med 4-1. De fortsatte att ha bra koll på spelet matchen igenom och vann till sist med 15-5.

– Vi har haft ganska stora problem med den profilen tidigare så jag är inte överraskad att Falkenberg valde den mot oss. Vi försökte hålla ihop spelet så gott som möjligt och inte bjuda på något. Vi gör en riktigt stabil match och jag är supernöjd över att vi kan vinna såpass övertygande, säger Adam Andersson i Team Pergamon. 

BK Jösse - BK Kaskad 10-10

Det blev jämnt och spännande när Jösse och Kaskad drabbade samman. Efter två serier hade hemmalaget övertaget och ledning med 7-3. Men Kaskad kom tillbaka starkt. De vann tredje serien med 3-2 och den fjärde med 4-1 och fick med sig en poäng hem till Norrköping. Jösse var besvikna efteråt över att ha tappat ledningen.  

– Efter en stabil start så avslutar vi jättedåligt och det känns lite som en förlust. Båda lagen spelade väldigt djupt inne i banan och banan förändrades inte som den brukar göra. Det gjorde spelet extra lurigt och det blir en del enkla misstag, säger Mattias Flodberg i Jösse.

 

Text: Linus Wirén