den 8 december 2019

Team Clan upp till andraplats i eliten

Kaskad och Team Clan möttes dubbelt i helgen och Clan vann också i Norrköping nu med 15-5. I dameliten tog X-Calibur revansch på semifinalförlusten i slutspelet mot B-K Eva. I Örebro vann Örgryte mot Merci.

Efter förlust på lördagen ville nog Kaskad ha revansch på Team Clan. En jämn första serie, där Clan vann med 3-2, men sedan gick Clan ifrån mer och via 5-0 i slutserien vann man med 15-5. Vinsterna i helgen gör att Team Clan nu har avancerat upp till en andra plats efter Pergamon i serien. Flera fina individuella prestationer. I Clan slog Alfred Berggren 961 och Peter Hellström 920. I Kaskad toppade Filip Wilhelmsson med 918.

Revanschmötet mellan B-K Eva och X-Calibur från slutspelet startade med att X-Calibur tog en klar ledning med hela 5-0. B-K Eva tog andra serien med 4-1, men X-Calibur kontrade i tredje också med 4-1. I slutserien tog Team X-Calibur den poäng man behövde och vann slutligen med 11-9. Individuellt hade Josefin Hermansson 854 och Joline Persson Planefors 841. I B-K Eva var Elisa Hiltunen med 801.

Örgryte gjorde en riktigt stark helg, då man på lördagen vann i Vänersborg. När de rödblå Göteborgslaget mötte Merci i Örebro startade man med 3-2 i första serien. I andra serien kom ett avgörande på matchen då göteborgskorna vann den med 5-0 och sedan hade säkrat segern efter tre serier. Laget vann till slut med 14-5. Individuellt bäst var Örgrytes Christina Dahlgren 879. Mercis bäste var Janina Lindberg 858. Örgrytes dubbel i helgen gör att laget nu har en lucka nedåt i tabellen och närmar sig kampen om en slutspelsplats.

I damernas Norra Allsvenska var B-K Eva F på Gotland i helgen och dubbelmöte med Stånga. Stånga vann lördagens match men söndagens match var jämn, men hemmalaget hade en 9-6 ledning efter tre serier. Då hämtade B-K Eva nya krafter och kunde kvittera matchen och åka hem med en pinne efter att mötet slutat 10-10. Stångas Camilla Olofsson bäst med 804.

 

Skriv en kommentar