den 5 mars 2022

Team Clan slog 7680 mot ett chanslöst Ludvika BK

Topplaget Team Clan bjöd på lördagen på strajkfest i herrarnas Elitserie och tog en kassaskåpssäker hemmaseger mot Ludvika BK. BK Joker och Bodens BS tog båda mycket viktiga segrar i botten av tabellen medan BK Jösse fick vända hem till Arvika med två knappa förluster mot BKF Falkenberg och BK Joker. 

Arkivbild: Team Clans Alfred Berggren. 

Team Clan – Ludvika BK 18-2

Nässjölaget var på ett riktigt strajkhumör mot ett chanslöst, gästande Ludvika BK. Clan startade lite försiktigt med 1894 i den första serien, vilket gav 5-0, i serien, och sen ökade hemmalaget ytterligare i nästan varje serie och passerade 1900-strecket i totalslagning i alla tre serier. Slutresultatet 18-2 speglar också totalslagningarna mycket väl – hela 7680 på Clan vilket är den nionde högsta slagningen någonsin i Elitserien mot gästernas 6703.

Hemmalaget hade tre spelare över 1000 poäng individuellt med Kevin Lindbladh i topp på 1043. Med William Berggren, 971, tog Kevin även hem alla fyra banpoäng vilket även paret Robin Ilhammar, 1021 med en serie på 299, och Anton Persson, 953, gjorde.

För Ludvika var det inte mycket att göra när Clan är på detta spelhumör. Magnus Lindkvist, 965, och Andreas Grönstrand, 955, kämpade på bäst men de var för ensamma att nå de riktigt höga siffrorna.

Bodens BS – IS Göta 14-6

Norrbottningarna gav inte gästerna IS Göta från landets betydligt sydligare breddgrade något gratis på hemmabanorna i Boden. Hemmalaget satte gasen i botten från start med fina 1791 och4-1 i den första serien. Hemmalaget fortsatte sedan i samma fina stil och avgjorde matchen redan efter tre serier med ledning 12-3.

– Det var en väldigt speciell match för oss. I måndags gick vår kassör Janne Lundman bort, så det här var en match för honom. Det blev en rejäl urladdning från vår sida då vi kände att nu måste vi verkligen visa vad vi kan, förklarar Bodens Daniel Rönnbäck som för dagen var reserv och även stöttande laget när den ordinarie coachen Mats Andersson insjuknat i covid-19 på morgonen

Finländaren Olli-Pekka Pajari gjorde säsongsdebut för hemmalaget efter att senast ha spelat med Boden i september 2021. Och vilken säsongsdebut - O-P ledde nu Boden med utmärkta 991 vilket även gav fyra vunna bordspoäng i par med sin finländske spelkamrat Teemu Putkisko, 841.

– En oehört viktig seger oss, vi måste ha två lag bakom oss när säsongen är klar, och det är tufft där nere. Varje poäng vi tar är jätteviktig för oss, förklarar Daniel Rönnbäck.  

I Göta var Rasmus Green bäst individuellt med 889.

BKF Falkenberg – BK Jösse 11-9

Falkenberg vann en riktig rysarmatch på hemmplan mot BK Jösse. Det var gästerna som hade ett litet grepp om matchen inför den avgörande serien med ledning 8-7, men i den sista serien lyckades hemmalaget vända mötet till seger med knappast möjliga marginal.

I Falkenberg storspelade Fredrik Nertling med fina 1011 och var faktiskt enda spelare i hemmalaget över 900. Gästerna hade två spelare över 900 med Loke Molander Johansson i topp på 947.

Tack vare segern hänger Falkenberg med i den mycket jämna kampen om en slutspelsplats och Jösse fick åka vidare till Göteborg för sin andra match denna lördag och försöka revanchera sig mot BK Joker. 

BK Joker – BK Jösse 12-8

Jokrarna fortsätter på sin inslagna linje med den ursvåra oljeprofilen Elitserien 40, 2021. Denna gång kan det också ha givit utdelning. Joker, som ligger sist i tabellen, lyckades nämligen vända ett underläge mot tippade topplaget BK Jösse och ta en ytterst viktig seger i jakten på fortsatt spel i den högsta ligan. Serier över 200 innebar nästan garanterad banpoängvinst vilket också både lagens totalslagningar och de individuella resultaten visade. Joker fick ihop 6184 mot Jösses 6076.

– Vi testade första gången med den här profilen senast mot Pergamon och det kändes bra även om vi inte vann. Vi har en större förhoppning att kunna vinna mot alla lag på detta underlag. Det krävs ett stort tålamod, att vara glad för nio spärr och att samtidigt hålla energin uppe hela matchen, säger Stefan Roos, som inte var med senast och nu fick kämpa ihop 715. 

Individuellt var hemmalagets Jonas Granath matchbäst med 816 och mycket avgörande var att Jonas hade ytterligare två lagkamrater med sig över 800.

I Jösse var det endast K-J Eliasson som lyckades nå över pari med 814. För Jösse blev lördagen en stor besvikelse med två knappa förluster och tappad mark till lagen ovan slutspelsstrecket.

Text: Jonas Brändström

Skriv en kommentar