den 29 januari 2022

Team Clan kämpade ner Kulladals BS

Det blev en riktig strajkfest i Nässjö bowlinghall när Team Clan tog emot Kulladals BS i herrarnas Elitserie. Efter att krutröken lagt sig blev det till slut hemmalaget som drog det längsta strået.
– Det är riktigt kul att vara igång igen, säger en nöjd Kevin Lindbladh, som var bäst individuellt i segrande Clan.

Stjärnspäckade och favorittippade hemmalaget Team Clan fick dock kämpa in i det sista för att greja segern mot Kulladal som krigar för sin existens i botten av tabellen. Clan tog ledningen med 3-2 efter den första serien. Kulladal stretade emot väl och vann två jämna bord medan hemmalaget vann två och tog hem totalen.

Den andra serien blev den första ganska lik då Clan återigen vann två bord och totalen vilket gav vinst med 3-2 i serien och en knapp ledning med 6-4 totalt efter halva matchen.

– Det var lite ringrostigt från vårt håll till en början då det var omstart för oss efter upphållet, men vi lyckades gneta på väl till en början och grabbarna gjorde det sen väldigt bra, säger en nöjd Kevin Lindbladh i Team Clan.

Hemmalaget ryckte i tredje

I den tredje serien gjorde Clan ett ryck både spel- och poängmässigt. Nässjölaget strajkade ihop hela 1869 mot Kulladals 1773, vann serien med 4-1, och tog ledningen med 10-5 inför avslutningen. Det var nog viktigt för hemmalaget att de hade skaffat sig ett rejält försprång för Kulladal vägrade ge sig och den sista serien blev också matchens jämnaste. Clan behövde en enda banpoäng i avslutningen för att knyta åt säcken och ta hem båda poängen, men det var gästande Kulladal som inledde serien klart bäst.

– Vi kom på efterkälken direkt i den sista serien. Lite chockade blev vi över hur snabbt de hittade in efter banbytet, men som tur var hittade även vi in ganska snabbt och det blev match ändå in mot slutrutorna, förklarar Kevin Lindbladh.

"Nära, men ändå inte nära."

Kevin i par med William Berggren lyckades båda hitta strajkfickan tidigt och drog ifrån sina motståndare på bordet ganska klart. Men på de övriga borden och i totalen var det match in i det sista.

– Först i ruta åtta kände jag att jag och William hade lyckats få det försprång vi behövde på för att det skulle vara klart, men Kulladal gav sig aldrig och kämpade på mycket väl, berömmer Kevin Lindbladh

Lagen vann två bord var och delade broderligt på totalen, 1790 mot 1790, i den fjärde serien. Det gav tillslut Clan segern med totalt 12-7 – siffror som inte riktigt speglar hur jämn matchen faktiskt var.

– Vi gjorde en bra match, men de var lite bättre när det väl gällde i slutrutorna. Vi var nära, men ändå inte riktigt nära, förklarar Kulladals Martin Paulsson när han summerar matchen.

Paulsson över 1000 med 1001

Det var inget bordspar i något av lagen med full pott. Bäst i hemmalaget individuellt var Kevin Lindbladh, 984, efter en avslutande serie på 279. Hemmalaget hade ytterligare tre spelare över 900 och hade ett mycket jämnt spelade lag med åttonde man på fina 854.

I Kulladal toppade Martin Paulsson med utmärkta 1001 efter en fin spurt med 278. Kulladal hade också ytterligare tre spelare över 900, men sen kom det mest avgörande för denna match utgång. Gästernas femte bästa spelare stannade på 813 och laget saknade hemmalagets jämnhet.

Toppmatch för Clan mot Alingsås på tisdag

På tisdag möter Team Clan serieledande Team Alingsås på bortaplan – en match som flyttats från förra helgen då både Alingsås James Blomgren och Clans Pontus Andersson var upptagna med spel i Finland.

– Båda lagen ville ha bästa laget på banorna och visa upp toppspelare som James och Pontus för publiken. Så nu ser vi fram emot ett riktigt tufft möte i Alingsås, säger en hoppfull Kevin Lindbladh.

Mötet i Nässjö var den enda matchen i herrarnas Elitserie på lördagen.

Text: Jonas Brändström

Bildtext: Från vänster; Kevin Lindbladh bäst i hemmalaget med 984 med matchens lirare i Kulladals BS, Martin Paulsson, 1001.

Skriv en kommentar