den 2 april 2022

Team Clan F1 vann dubbelt och är gruppvinnare i Sydallsvenskan

 Fem av de sju matcherna i Sydallsvenskan slutade med bortavinster, men det var bara Team Clan F1 som på lördagen orkade med att vinna sin båda bortamöten och säkrade därmed också gruppsegern.

Team Clans farmarlag som tog två bortavinster har vunnit sin grupp i Sydallsvenskan. Men det började inte bra när man mötte Femtionian i Hässleholm. Hemmalaget vann första serien med hela 5-0, men sedan var det Team Clan som dominerade matchen. Tre serievinster med 4-1 gav Clan segern med 12-8. I Femtionian toppade Jenny Wegner med 963. I Clan F var Linus Vedin bäst med 912. Team Clan F1 fortsatte sedan till Lund för match mot Lunds BK Mamba. Även i denna match kom Clan i underläge, nu med 3-2. Men sedan var det Team Clan som styrde matchen och vann med klara 14-6. Linus Vedin i Clan slog 1000 jämnt. Bäst i Lund BK Mamba Mattias Pettersson med 896.

I Sydallsvenskans B-grupp blir det två farmarlag i toppen, båda lagen med lag i elitserien så det blir inget elitkval för varken Clan F1 och Pergamon F. Det senare laget spelade borta mot Virveln och hade solklara 9-1 redan efter två serier. Pergamon fortsatte på och vann matchen med 16-4. Individuellt slog Pergamons Andreas Kleinschnittger1001 före Timmie Ahl med 979, I Virveln toppade Mathias Ulfhielm med 924.

I Tidaholm tog hemmalaget Marbodal emot Höganäs. Marbodal har en liten chans vid vinst att ta en kvalplats till elitserien. Marbodal började med 3-2 i första serien, sedan tog Höganäs över och ledde med 8-7 inför slutserien. Marbodal gav dock inte upp utan kunde vinna matchen med 11-9. I Marbodal slog Kenny Holgersson 901 och Höganäs bäste var Hafthor Hardarsson med 955. Höganäs fortsatte till Skara för match mot Kåess. Höganäs hade 10-0 efter två serier och kunde vinna med klara 17-3. Höganäs har flera Islänningar i laget den här gången slog Gudlagur Valgeirsson 1007. I Kåess slog Mattias Tiveljung 924. Segern gör att Höganäs ser ut att tillsammans med Full House tar platserna till elitkvalet. Marbodal har en mikroskopisk chans men Högnäs har den klart bättre kvoten.

Forsheda hade dagens första match i Kalmar. Värnamolaget klämde till med 5-0 i första serien, men Cahoot gav inte slaget förlorat. Forsheda kunde dock hålla undan till seger med 12-8. I Forsheda slog Jonas Lindahl 936. Bäst i Cahoot Sebastian Andersson med 883. Forsheda fortsatte sedan till Olofström där hemmalaget jagade en säker plats till nästa års Sydallsvenska. Olofström började starkt och hade säkrat segern redan efter tre serier då man ledde med 11-4. Segern skrevs till 14-6 och laget är klart för Sydallsvenskan nästa år. Individuellt i Olofström hade Lukas Andersson 979 och Hani Alani 964. Bäst i Forsheda Jimmy Andersson med 877.

Skriv en kommentar