den 27 september 2020

Team Clan F1 vann dubbelt borta

I Sydallvenskan spelades tre matcher på söndagen. Lunds BK Mamba tog emot BK Femtionian och övertygade återigen på sina hemmabanor. Lundalaget vann nu med klara 15-5 och har två raka hemmasegrar med totalt 33-7 och toppar den haltande Sydallsvenska tabellen.

Det ska bli intressant att se vad laget kan prestera på bortaplan nästa helg när laget spelar sina första bortamatcher i minisammandraget i Partille arena.

Clan BK F1 starkast i farmarmötet

I farmarlagskampen mellan elitlagen Kulladals BS och Team Clan drog det gästande Team Clan BK F1 det längsta strået. Nässjölaget vann med 12-8 efter att ha varit steget före matchen igenom. Clan ledde med 10-5 inför slutrundan och sen de poäng de behövde för att säkra segern. Clan hade mer än 300 poäng högre i totaltslagning vilket inte minst de individuella siffrorna skvallrar om.

Gästerna hade tre spelare över 900 med Jesper Runholm i topp på fina 980. Hemmalagets bäste för dagen var Johan Danielsson, 897. Kulladal F1 hade däremot ett bordspar som tog full pott i banpoäng, Mattias Högberg, 863, i par med Tommy Andersson, 846.  

I den sena söndagsmatchen lyckades Team Clan F1 även vinna på bortaplan mot Bulltofta BK. Gästerna var det klart bättre laget och vann med klara 15-5 även om det var hemmalaget som vann den första serien med 3-2. Clan hade två bordspar som vann alla fyra bordspoängen och bäst individuellt var Håkan Fasth, 953. Bäst i matchen var dock hemmalagets Bertil Henriksson med utmärkta 980.

Vimmerby tog en poäng i Stockholm

I Mellanallsvenskan var Vimmerby på stockholmsbesök för möten med Matteus-Pojkarna och AIK. Vimmerby lyckades spela oavgjort mot Matteus-Pojkarna i en svängig match där gästerna inledde klart bäst och gick ifrån till ledning med klara 8-2 efter halva matchen. Därefter höjde hemmalaget sitt spel ett snäpp samtidigt som Vimmerby tappade sitt ett snäpp och det räckte för att M-P skulle vända matchen och rädda oavgjort, 10-10. .

Hemmalaget hade matchens stora profil och poängräddare i Victor Forss som slog 300 i den sista serien för hela 993 totalt. I Vimmerby toppade Albin Sandberg med 931.

AIK gav dock aldrig Vimmerby chansen och tog kommandot redan i den första serien och ökade sedan avståndet för varje serie som gick. Matchen var avgjord redan efter tre spelade serier då hemmalaget hade tagit ledningen med ointagliga 12-3. Matchen slutade med klar seger med 16-4 till AIK.

Hemmalaget hade Christopher Nybom i topp individuellt med 917 och Christopher vann även alla fyra bordspoängen i par med Calle Waller, 867. Även Jonas Andersson, 861, och Anton Gehlin, 832, tog full pott.  

Skriv en kommentar