den 24 november 2019

Team Alingsås vände och vann

Team Alingsås var i underläge när laget på söndagen tog emot Bodens BS. En stark slutserie gjorde att Alingsås-killarna kunde vinna med 11-9. I Mellanallsvenskan imponerar nykomlingarna BK Ax. Laget vann på söndagen med klara 16-4 mot Brio.

Bodens BS var på Västkust besök och laget såg ett tag ut att kunna ta poäng i mötet med Team Alingsås. Norrbottningarna startade med 5-0 i första serien och man höll fortfarande en ledning då man hade 9-6 efter tre serier. Då vände Team Alingsås på matchen och via 5-0 kunde man ta två värdefulla poäng och seger med 11-9. Stor del i segern kan nog tillskrivas James Bomgren som slog hela 1052. James visade ännu en gång att han tillhör Sveriges toppspelare. Klubbkamraten Joakim West slog 931, medan det bästa i Boden var Pyry Puharinen 913 och Emil Holmberg 912.

I Falkenberg tog BKF Falkenberg emot nykomlingarna Ludvika BK. Halläningarna är svärslagna på hemmaplan och vann matchen med hela 18-2 efter 10-0 i de två avslutande serierna. Segern gör att BKF gick upp på andra plats i en otroligt jämn kamp om slutspelsplatserna efter Team Pergamon som nu har ett litet försprång i serien. I BKF Falkenberg slog Magnus Larsen 957 och Mikael Larsson 928.

 I Mellanallsvenskan är Stockholmslaget BK Ax nykomlingar och man har gjort en bra seriestart. På söndagen tog man emot Brio och BK Ax kunde vinna med klara 16-4 efter att startat matchen med 10-0 efter två serier. I BK Ax hade Ingvar Sjögren 923 och Tobias Karlsson 899. I Brio toppade Jesper Hagberg med 940. Segern gör att BK Ax har en fin tredjeplats i Mellanallsvenskan.

Nyköpingslaget Brio fortsatte sedan till Gävle för match mot Gävle KK. BK Brio hade länge kommandot i matchen och ledde med 9-6 efter tre serier. Gävle KK gjorde en stark slutserie och såg ett tag att kunna vinna matchen, men det räckte ändå till ett oavgjort resultat 10-10. Johannes Eliasson i Gävle KK hade 904 och i Brio toppade Jesper Hagberg med 890.