den 16 oktober 2020

Team Alingsås och BK Merci ute efter bortapoäng

I helgen drar seriespelet igång igen med bland annat ett toppmöte i herrarnas Elitserie där serietrean Team Alingsås gästar serietvåan BK Jösse som drabbats av ett kännbart spelartapp men också har klart med återvändande nyförvärv. I damernas Elitserie är BK Merci ute efter dubbel revansch i Stockholm. 

BK Jösse kommer på lördag att få klara sig utan sin norska stjärna, Jonas Dammen, som på grund av nya de nya karantänsreglerna sitter fast i Norge. Värmlandslaget har en tunn trupp och Dammens frånvaro kommer att bli märkbar, men samtidigt har Jösse även fått ett intressant nyförvärv, då Mattias Melin återvänder till värmlandslaget efter en tids spel i Edsbowlarna. Mattias blev spelklar denna vecka men det är inte helt klart ännu om han är med redan till helgens match.

Team Alingsås med nuvarande Rankingettan James Blomgren i spetsen möter sen på söndagen kölagen Ludvika BK i Ludvika och BK Glam i Hallsberg. Här finns det stora chanser för Alingsås att plocka värdefulla bortapoäng i jakten på en slutspelsplats. Både Ludvika och Glam jagar i sin tur sina allra första poäng denna säsong.

Ett annat intressant möte är BKF Falkenberg som tar emot ”omöjliga” Team Pergamon BC. Ska hemmastarka Falkenberg bli det första laget denna säsong att besegra Partillelaget? Senare på lördagseftermiddagen blir det ett göteborgsderby när Pergamon gästar BK Joker på Strike o Co i Göteborg.

BK Kaskad tar på lördag emot Kulladals BS och här finns det nog stor revanschlusta i norrköpingslaget efter poängtappet hemma mot Bodens BS i den senaste spelomgången. Kulladals BS får det inte lättare på söndagen när de ska till Nässjö för att möta fjärdeplacerade Team Clan BK.

I damernas Elitserie spelas endast två matcher denna helg. Det är BK Merci som åker till Stockholm för att försöka ta revansch på B-K Eva Stockholm och Hammarby IF efter att örebrolaget förlorat knappt mot båda i Nyköping tidigare denna säsong.

I herrarnas Allsvenskar är det fullpackat med matcher denna helg. Både Mellan- och Sydallsvenskan har sammandrag med 16 matcher vardera. I Mellanallsvenskan spelas sammandrag i Nyköping, Sundbyberg, Motala och Gävle. Stureby BK, BK Ax och IKW Köping i täten av tabellen och mer fler än en match spelad hittills har ännu inte tappat någon poäng. Ska dessa nollor  finnas kvar även efter denna helg?

I söder går sammandragen i Höganäs, Partille, Tidaholm och Kalmar. Här har Lunds BK Mamba och IFK Borås imponerat mest hittills med två klara segrar var och lagen möts även i Partille Arena på lördagen.

Nordallsvenskan har det betydligt lugnare och bjuder på endast tre matcher. Här väntas ett viktigt och intressant möte för slutspelsstriden när Domsjö BK tar emot Umeå IK som även ska försöka lugga seriefavoriten BK Flash på poäng i Härnösand.

Elitseriematcherna kan följas live på BowlingTV

 

Skribent: Jonas Brändström
jonas.brandstrom@swebowl.se

Skriv en kommentar