den 16 oktober 2021

Team Alingsås leder fortfarande Elitserien

Västgötarna i Team Alingsås har inlett Elitserien med fyra segrar och en oavgjort och leder serien. Idag kom ytterligare en seger.
- Kapaciteten i truppen är utan tvekan bra nog för att vinna serien, säger James Blomgren.

För fem år sedan var Team Alingsås i SM-semifinal. 2016 förlorade västgötarna mot de blivande svenska mästarna Team Clan med 2 - 1 i matcher. Med en 17 - 3 seger idag mot BKF Falkenberg leder nu James Blomgren och hans lagkamrater elitserien efter fyra omgångar.
- Vi har fått behålla alla tunga pjäser och har kunnat jobba vidare med samma stomme även i år, samtidigt som våra unga spelar har tagit ytterligare kliv i sin utveckling, både fysiskt och mentalt, säger landslagsspelaren James Blomgren.

I dagens hemmaseger slog 22-årige Emanuel Jonsson en 300-ing i andra serien och jämnårige tidigare juniorlandslagsspelaren 1005 och tog fyra banpoäng ihop med Richard Dahllöf.
- I övrigt tycker jag att vi arbetar bättre som lag jämfört med tidigare. Vi hjälper och pushar varandra och försöker hela tiden vara ödmjuka inför uppgiften. När vi ställs inför problem så ligger fokus på att lösa dem, snarare än att gnälla över dem. Även om det är motigt i perioder så finns det alltid något positivt att ta med sig till nästa ruta, säger den 35-årige tidgare europacupvinnaren.

Obesegrade efter fem matcher och med segrar över Joker, Kaskad, Jösse och Falkenberg samt en oavgjort mot Team Clan, är nu Team Alingsås överst i tabellen. Men det är ingenting som James Blomgren fäster så stor vikt vid.
- Inte viktigare än att det ser trevligt ut när man läser tabellen just nu. Det är många omgångar kvar och vi tänker bara på nästa match. Men visst, om vi fortsätter göra vårt jobb så kommer det också visa sig i tabellen, säger han.

Vad har ni för kapacitet i truppen?
- Det är upp till oss själva. Kapaciteten i truppen är utan tvekan bra nog för att vinna serien. Idag visar vi bra inställning och fattar många bra beslut, och då ökar ju chanserna att få ut all den där potentialen, säger James Blomgren.

Tvåa i tabellen är oväntat nog Ludvika BK som idag tog säsongens tredje seger, och andra seger på hemmaplan. De besegrade BK Joker med 13-7 hemma i Dalarna. Som om inte det var nog med förlust för Göteborgarna krockade de med ett rådjur på väg från hallen.
- Det hoppade framför bilen, men vi klarade oss bra. Lite smått chockad först men ingen fara alls, säger Arvid Thomsson hos BK Joker.

I den sena bottenmatchen på Baltiska Bowlinghallen i Malmö var det Bodens BS som tog säsongens första seger. Norrbottningarna tog en 8 - 2-ledning i halvtid och lyckades hålla i till en 11-9 seger. Ludwig Ingerskog var segerorganisatör för BBS med 973 i slagning och tre banpoäng tillsammans med Per Sundqvist.

Med fyra raka förluster ligger då Kulladals BS sist i herrarnas Elitserie. Imorgon avslutas omgång fyra med IS Göta mot Bodens BS och BK Jösse mot BK Joker.