den 19 februari 2022

Sydallsvenskan visade bowling när den är som bäst!

IK Sterling hade i lördags Sydallsvenskans äldsta och yngsta spelare med i Alf Karlsson och Stig Karlsson men det finns vad vi fått veta inga släktband, trots gemensamt efternamn.
Utan att avslöja åldrar kan vi meddela att det skiljer 59 år mellan lagets äldsta och yngsta men den spelglädje som lyser genom fotografiet speglar verkligen bowlingen när den är som bäst!

Hur gick det då för IK Sterling i lördagens matcher?
Första matchen spelades mot BK Kåess i Skara och var en kamp mot nedflyttningsstrecket. Sterling gick ut hårt mot hemmalaget Kåess med 1703 i kägelpoäng mot hemmalagets 1578 men nu är det ju banpoäng det spelas om och Kåess fick med sig två bord. Andra serien kvitterade hemmalaget med 3-2. Tredje och fjärde serien gick till Sterling som avslutade med 1720 och vann matchen. Resultatet 8-12 (6282-6498). Sterlings näst äldsta spelare Olle Svensson blev matchbäst på 877 följt av Alf Karlsson på 849. Bästa slagningen i Kåess hade Joakim Bäck på 855 poäng och tog även full pott i banpoäng med kollegan Anders Klasson.

Resan gick vidare mot Tidaholm och matchmot tabelltrean Marbodals BS. Här lyckades Sterling knipa tre bord medan Marbodal storspelade på sitt första bord och vann det men även totalen. Resten av matchen blev lite av en uppvisning av Marbodalspelarna som avslutade med en runda på 1829 kägelpoäng. Slutresultatet blev en hemmaseger med 14-6 (6915-6482) för Marbodal som nu är med om kämpar om topp-placeringen, endast en poäng efter Höganäs och tre poäng efter Full House som stod över denna helg. Marbodal hade tre spelare över 900 där Johan Nilsson blev matchbäst på 962 följt av Joakim Wetterstrand på 926 och Kenny Holgersson på 920. Högsta resultatet hos Sterling i den här matchen hade David Skoog på 922 poäng.

Även Team Pergamon BC Farmarlag hade bortamatcher den här lördagen och första matchen spelades i Lund mot Lunds BK Mamba. Här visade hemmalaget att de ville vara med och slåss om topp-placeringarna när de via fyra omgångar med 4-1 tog en klar seger på 16-4 (6804-6393) och därmed gick om BK Femtionian i tabellen till en tredje placering i grupp B. Matchbäst blev hemmalagets Christian Snapp på 984 poäng och tog även full pott i banpoäng tillsammans med Glenn Karlsson. Även lagkonstallationen Daniel Fredriksson/Marcus Ljungdahl tog 4 banpoäng.
Högsta slagningen hos Team Pergamon hade Peter Ljung på 900 poäng.

Pergamons farmarlag avslutade sin lördag mot just ovan nämnda BK Femtionian i Hässleholm. Det blev en lite avvaktande inledning av hemmalaget och Pergamon tog tre bord och totalen. BK Femtionian kom igen och vann andra och tredje serien med 3-2. Jämnt och spännande inför sista serien med 7-8 i banpoäng. Det blev gästande Pergamon som tog hem sista serien under ledning av storspelande Axel Engblom/Peter Ljung och fick med sig två bord och totalen. Slutresultat 9-11 (6487-6515) gör att Pergamons Farmarlag stärker sin andraplats, sex poäng efter ledande Team Clan F och tre poäng före Lunds BK Mamba.  Denna gång blev Pergamons Peter Ljung matchbäst med 1001 poäng som även tog full pott i banpoäng med lagkompisen Axel Engblom. Högsta slagningen hos BK Femtionian hade Cajsa Wegner på 914 poäng.

För BK Virveln som spelar för att klättra i tabellen var det också resdag. Första matchen var mot Forsheda BK i Värnamo och Virveln öppnade bra och vann första serien. Hemmalaget Forsheda svarade dock direkt höll sedan greppet om matchen resterande tre serier när vann dem med 4-1. Matchen slutade 14-6 (6757-6527). Matchbäst blev Forshedas Christoffer Gustavsson på 945 poäng följt av Kent Karlsson på 910 poäng som även tog fyra banpoäng tillsammans med Jan Rosenlöw. Högsta slagningen i Virveln stod Niklas Lönnerfors för med 849 poäng.

Resan gick sedan vidare för Virveln mot Nässjö och gruppledaren Team Clan BK F1. Det var ett starkt Clan som hälsade välkommen och aldrig släppte in Virveln i matchen. Efter tre serier och med en 1800-runda i tredje och 5-0 var matchen avgjord. Det blev klar hemmaseger med 15-5 (7082-6531) i Nässjö men det blev Virvelns Mathias Ulfhielm som blev matchbäst på 960 poäng.
Team Clan BK F1 hade hela fyra spelare över 900 med Peter Hellström på 954, Alexander Tigerstrand 932, Oskar Wirefeldt 929 och Linus Vedin 913 poäng. De två sistnämnda tog även fyra banpoäng tillsammans.

Lördagens klart jämnaste match i Sydallsvenskan spelades i Kalmar mellan BK Cahoot och Olofströms BS. Här var det hemmalaget som öppnade starkast med 4-1 och 1729 i kägelpoäng. Andra serien slutade 2-3 till gästande Olofström och även i tredje serien var Olofström starkas och tog tre bord och totalen, det fjärde bordet slutade oavgjort. Övertag för Olofström inför sista serien men då tog Cahoot för dem viktiga banpoäng och vann serien med 4-1 och matchen med 10-9 (6390-6366). Det innebär för Cahoots del att de och Virveln nu har samma poäng in kampen om att slippa nedflyttning och två poäng efter just Olofström. Matchbäst blev hemmlagets Pontus Svensson på 924 poäng. Högsta resultatet hos Olofström hade Anders Andersson på 872 poäng.

En på papperet jämn match var när A-gruppens femma Bulltofta BK tog emot fyran Kulladals BS F1 i ett lokalderby i Baltiska hallen i Malmö. Här var det Kulladal som tog ledningen i matchen efter första serien när de plockade hem 4 banpoäng. Bulltofta svarade direkt i andra serien och kvitterade med 4-1. När de sedan i tredje serien strajkade ihop fina 1804 och tog 5-0 i banpoäng var en poäng säkrad. Bulltofta fortsatte sin strajkfest medan Kulladal helt klart hade svårare att läsa banorna och även fjärde serien slutade med 5-0. Det blev inget jämnt derby i Baltiska när Bulltofta vann med 15-5 (6932-6299) och knappade in på Kulladal i tabellen. Fyra spelare över 900 i Bulltofta där Emanuel Sjödin blev matchbäst på 947 poäng följt av Stefan Borglin 920, Oliwer Andersson 912 och Bertil Henriksson 907 poäng. Högsta resultatet i Kulladal hade Bengt Petersson på 854 poäng.


Text: Karin Wiklund, karin.wiklund@swebowl.se

Foto: David Skoog, IK Sterling

Skriv en kommentar