den 10 juni 2019

Susanne och Anders tog guld i 51-64

När odboysens och oldgirls medaljerna skulle avgöras så tog Anders Wåhlstedt Nobel hem oldboys klassen och Susanne Olsson Hammarby bland oldgirlsen. I B-klssen vann Benny Ohlsson Kings Pin på herrsidan och Eva Bergman, Djurgården bland damerna.

I oldboysklassen skiftade flera spelare om i toppen. Blandannat Stefan Löfström Vendelsö och Lars Bergman Djurgården. Men i sjunde serien klämde Anders Wåhlstedt till med hela 256 och med bonusen inräknad var Anders i täten inför den avslutande utjämningsserie.

Anders höll undan och kunde nu inkassera ett SM-guld. Anders menade precis som många andra att det var riktigt tufft att spela i värmen och fuktigheten. Wåhlstedt har under de senaste åren opererat båda höfterna.
- Operationen har gått bra och jag känner ingen smärta. Mitt spel både i tävlingar och i ligen har fungerat jättebra, säger Anders Wåhlstedt som hoppas på ett samtal på måndag då VM-truppen på seneiorsidan tas ut. Silver tog Lars Bergman Djurgården en poäng före Stefan Löfström Vendelsö. Det var jämnt om medaljplatserna bara 16 poäng mellan tvåan och femman.

Herrarnas B-klass vanns av Benny Ohlsson Kings Pin BK. Benny var från början en bit ifrån toppstriden. Men när Benny slog 210-223 och 231  i serierna fem till sju så var Benny i topp inför utjämningsserien. Främst Tomas Classon närmade sig men Benny kunde hålla undan 14 poäng före Tomas Classon Force. Trea kom Roger Tocklin United BK.

I oldgirls klassen blev det samma tre i topp som det var i kvalet. Ganska tidigt var Hammarbys Susanne Ohlsson i toppen. Hennes främste utmanare var Eva Renvall BK Femme men när Susanne vann inbördes mötet så var SM-guldet ganska nära. Det var Susannes andra guld och det första togs också i Bowl4Joy Vårby.

Precis som många andra tyckte Susanne att det var tuffa förhållanden. 
- När det är så här tufft så är spärrspelet mycket viktigt, säger Susanne Ohlsson. Närmast efter Susanne kom Eva Renvall BK Femme och bronsmedaljen togs av Lena Sulkanen B-K Eva.

Eva Bergman från arrangörsklubben Djurgåden tog hem damernas B-klass. Eva sken upp när hennes bror Lars tog silver.
- Det är skönt att man kan kalla sig familjebäst, säger Eva Bergman.
Silvermedaljen i klassen gick till Susanne Johansson BK Oden. Maria Johansson Zorita tog bronsmedaljen.

 
Skriv en kommentar