den 26 februari 2022

Stureby vann med 20-0!

Stureby tog på lördagseftermiddagen emot Matteus-Pojkarna på hemmabanor och lyckades med något så ovanligt som att vinna med 20-0!

Det är inte ofta det händer i seriesammanhang, men när Stureby spelade hemma mot Matteus-Pojkarna på lördagen så lyckades man alltså med konststycket att kamma hem alla poäng i matchen och vinna med 20-0. Och dessutom så var det inte speciellt mycket snack om saken, då de allra flesta serier vanns med god marginal. 18 poäng skiljde det i den serie där Matteu-Pojkarna var närmast poäng. Det är inte mycket att göra serieledarna när de spelar som de gjorde under dagen, finfina 7379 i totalslagning och hela 6 man över 900.
Tommy Wendel i Stureby bäst i Stureby bäst i matchen med 969, tätt följd av både Marcus Tidbeck och Alex Joki som gjorde 956 respetive 953. Victor Forss bäst i Matteus-Pojkarna med 779

Det var dock inte bara smolk i bägaren för Matteus-Pojkarna under lördagen, då dagens bortasväng inleddes på ett betydligt bättre sätt i Nyköping mot Brio. Där var det Matteus-Pojkarna som var det starkare laget från början till slut. 3-1 och 3-2 i de båda första serierna följdes upp med 4-1 och 4-1 i de två sista serierna till slutresultatet 14-5. 
Även i den här matchen var det Victor Forss som var bäst i Matteus-Pojkarna med 946, medan Sebastian Jansson var bäst i Brio med 938.

De två lag som verkligen hänger på Stureby uppe i toppen på serien är Ax och AIK, och de båda möttes i både svängig och jämn match på lördagseftermiddagen. Hemmalaget Ax började starkast med 3-2 i första serien. I andra serien vände dock AIK på steken helt och hållet genom att vinna med 5-0 innan Ax återigen tog 3-2 i tredje serien. I sista serien gjorde Ax vad de kunde för att ta hem segern, men AIK lyckades knipa 1 banpoäng till slutresultat 10-10. Svårt att säga att det var annat än rättvist när båda lagen också slog exakt samma totalsiffror, 6586.
Bäst i matchen var Ax's Kim Nyman med 952 och Jaroslav Lorenc var bäst i AIK med 939.

AIK hade en helt ok lördag, då man innan matchen mot AX hade spelat mot Sundbyberg i ytterligare en jämn och svängig match. AIK inledde starkast med 3-2 i första serien men Sumpan vaknade i andra serien och vann denna med 4-1. I tredje serien knep AIK återigen 3-2 innan de i sista serien satte in dödsstöten med 4-1 till slutresultat 11-9. 3 poäng med hem för AIK. 
Jaroslav Lorenc var bäst i AIK även här med 917. Philip Thelander bäst i Sundbyberg med 910.

Ett annat bortalag som hade en bra dag var Team Baltzar som åkte till Norrköping för sin bortamatch mot Örnen. Baltzar gav aldrig Örnen någon chans utan tryckte gasen i botten redan från början. 4-1, 4-1 och 3-1 och därmed var matchen avgjord redan efter tre serier i bortalagets favör. Baltzar avrundade sedan matchen med ytterliggare en 4-1 till slutresultatet 15-4.
Jonas Allard i Baltzar bäst i matchen med 879 och Tomas Erling bäst i Örnen med 838

Vimmerby var det enda bortalaget i dagens omgång i Mellanallsvenskan som fick åka hem utan poäng efter sin match i Gamleby. Det var lite samma visa här som i Norrköping, med skillnaden att det i den här matchen var hemmalaget Gamleby som inte gav några luckor till Vimmerby. 4-1, 3-2 och 4-1 till hemmalaget i de tre första serierna och även här var matchen klar efter 3 serier. Gamleby vann sedan sista serien med 4-1 till slutresultatet 15-5.
Jacob Carlsson i Gamleby hade en mycket bra dag och fick ihop 971. Peter Svensson bäst i Vimmerby med 873.

IKW/Köping spelade två matcher under dagen och båda slutade med siffrorna 11-9, men åt olika håll. I första matchen var det Tegnér som tog emot Köping hemma i Säffle. Det var bortalaget som inledde i en rasande takt och vann första serien med hela 5-0. Efter det så var dock det roliga slut för Köping, då Tegnér vände på matchen med 3-2, 4-1 och 4-1. Därmed vann hemmalaget med 11-9 
Pontus Svensson i Tegnér var bäst i matchen med 950 medan Köpings Carl Eklund fick ihop 894.

IKW/Köping åkte sedan vidare till Hagfors för möte med Bågen, och i den här matchen fick hemmalaget sota för Köpings förlust i Säffle. Köping vann med 3-2 i första serien. Sen vände Hagfors på matchen genom att vinna med 4-1. Det stoppade dock inte bortalaget som vann tredje serien med 4-1 och sista serien med 3-2 till slutresultatet 11-9 i bortafavör.
Erik Hermansson i IKW/Köping var på bästa spelhumör och fick ihop dagens högsta siffra i Mellanallsvenskan med 983. Joackim Biehl bäst i Bågen med 836.

 

Skribent: Christian Holmén

Skriv en kommentar