den 27 september 2020

Stureby vann dubbelt borta i Mellanallsvenskan

I dagens omgång i Mellanallsvenskan var det mest hemmavinster, men Stureby stack ut ut mängden genom att vinna båda sina matcher och kopplar därmed ett tidigt grepp om serieledningen.

Det är alltid svårt att bedöma så här tidigt på året, men Stureby tycks visa upp samma takter som förra säsongen då man bara förlorade en match på hela (förkortade) säsongen. Under lördagen avverkades först Team Baltzar i Motala med 14-6, trots att Baltzar inledde bäst och tog ledningen med 3-2 efter första. Sen var det dock Stureby för mest hela slanten.
Både Alex Joki och Marcus Tidbeck i Stureby trivdes bra och fick ihop 895 respektive 892. I Baltzar var Tobias Karlsson bäst med 793.

Nästa lag till rakning var BK Örnen i Norrköping. Här var Stureby starkast från start till mål, även om det var ett par jämna mittenserier. Stureby tog hem alla totalpoäng och avslutade matchen med en 5-0 till slutresultatet 15-5.
Bäst i Stureby blev Dennis Eklund med fina 902. Dock var Joakim Nilsson i hemmalaget bäst i matchen med sina 920.

Ett annat lag som öppnat starkt i år är IKW/Köping. Under lördagen följdes förra helgens seger mot Sunbyberg upp med en storseger mot BK Brio som var på besök i Köping. Hemmalaget gav aldrig Brio någon som helst chans i matchen och tappade till slut bara 2 poäng. 18-2 stod det på tavlan när matchen var över efter att Köping tagit 10-0 på de två sista serierna. 
Bäst i Köping var Viktor Danielsson med 896 och bäst hos gästerna var Anders Hagberg som fick ihop 794

För Brios del begav det sig sedan till Stockholm och match mot Sundbyberg. Värst mycket roligare blev det dock inte där. Trots att Sumpan "bara" gjorde 1509 i första rundan vann hemmalaget med 5-0, vilket sedan följdes upp med ytterligare 5-0 i andra serien. Således 10-0 efter två serier. Brio fick sedan ihop några tröstpoäng och matchen slutade 17-3 till hemmalaget.
Bäst i Sundbyberg var Mikail Andersson med 893 och Anders Hagberg var återigen bäst i Brio med 762

Även BK Ax har inlett säsongen med två raka segrar. Den här helgen var det Gävle KK som kom till Sollentuna för att utmana. Ax var på tårna redan från början och inledde matchen med 9-1 på de två första serierna, för att sedan avgöra matchen med 4-1 i tredje serien. Gävle vaknade i sista serien och slog dagens högsta serie så att siffrorna kunde hyfsas till något. 3-1 till bortalaget och slutsiffran 14-5 till Ax.
Martin Wallin bäst i hemmalaget med 885 medan Markus Gustafsson i bortalaget fick ihop 839

I Mariestad spelades dagens enda siffermässigt jämna match mellan Team Mariestad och BK Nobel. Nobel inledde starkast och tog första serien med 4-1. Sedan tappade dock bortalaget spelet och släppte in Mariestad i matchen som tackade och tog emot. 4-1 x 2 i andra och tredje serien så var matchen vänd och ledning med 9-6 inför sista serien för hemmalaget som till slut också lyckades dra det längsta strået i matchen när man höll undan till slutsiffran 11-9.
Martin Forsell i Mariestad hade högsta resultatet i matchen med sina 945. Även Erik Ahlstrand i Teamet över 900 med sina 908. Daniel Svahn bäst i Nobel med 913

Team Gamleby var på besök i Värmland under lördagen, men fick vända hemåt utan några poäng. Först var det match i Säffle, där BK Tegnér allt som oftast är väldigt starka. Så också den här gången. Matchen inleddes dock väldigt jämnt och efter halva matchen stod det 5-5. Efter det var det dock hemmalaget Därför hela slanten. 5-0 och 4-1 i de avslutande två serierna till slutresultatet 14-6
Robin Sundfelt slog högst i Tegnér med 834 medan Jacob Carlsson blev bäst i Gamleby med 822

I lördagens sista match så hade Gamleby tagit sig till Hagfors för match mot BK Bågen. Där var det dock egentligen aldrig något snack om saken då Bågen tog kommandot från början och hade gasen i botten ända in i mål. Samtliga serier i matchen slutade med 4-1 till hemmalaget och därmed slutade matchen 16-4 till Bågens fördel.
Bäst i matchen och i hela lördagens omgång blev Joakim Biehl i Bågen med fina 970. Nora Kjellås var inte långt efter och hade dagens näst högsta resultat med 960, även hon för Bågen. Anton Brüggeman slog högst i Gamleby med 907.

Imorgon söndag avslutas omgången när Vimmerby åker iväg på dubbelmatch mot Matteus-Pojkarna och AIK.

 

Skribent: Christian Holmén

Skriv en kommentar