den 21 september 2019

Stureby tog tre bortapinnar

Stockholmslaget Stureby som i elitserien oftast varit med och slagits i toppen av eliten. I år blir det dock Mellanallsvenskan men serien har startat bra med två vinster och en oavgjord och Stureby siktar säkert på en snabb återkomst till högsta serien.

Stureby hade på lördagen två bortamatcher först började man i Motala mot Baltzar. Stureby tog tidigt greppet om matchen och kunde vinna ganska komfortabelt med klara 14-6. Anders Öhman bäst individuellt med 924. I Norrköping såg det länge ut att kunna bli en seger till för Stureby. Laget ledde med 7-3 efter två serier och 8-7 efter tre. Hemmalaget Örnen spurtade dock till sig 3-2 i slutserien så slutsiffrorna blev 10-10. Tommy Wendel matchbäst med 878.

Smålandslaget Vimmerby hade två matcher i Stockholm. Först mot AIK, där smålänningarna var det starkaste laget och ledde från start till mål. Segersiffrorna blev 12-8. I AIK toppade Hadley Morgan med 947, Tobias Asklöf slog 886 för Vimmerby. Sedan stod Matteus Pojkarna för moståndet till Vimmerby. Hemmalaget var här starkast matchen igenom och MP vann med klara 13-7. Marcus Lundqvist slog 948 och Dennis Andersson 928.

IKW Köping BK fick precis som Stureby ta steget ned från eliten till Mellanallsvenskan. Även västmanlänningarna verkar ssnabbast möjligt vilja ta sig tillbaka till Sveriges högsta serie. Köping tag emot Brio och gav inte Nyköpingslaget en enda chans. IKW Köping vann matchen med klara 16-4. I Köping hade Carl Eklund 886 och bäst i Brio var Jimmy Eriksson med 877. Brio begav sig sedan till Sundbyberg där det blev en riktigt jämn drabbning. Matchen stod hela tiden och vägde och Brio kunde genom att vinna slutserien fixa en poäng genom att spela oavgjort 10-10.

Nykomlingarna i Mellanallsvenskan Gamleby hade två matcher i Värmland under lördagen. Först var det spel i Hagfors mot Bågen. Här var Bågen det klart starkaste laget och vann med 13-7. Individuellt hade Joackim Biehl 950 och Geir Ståle Kristiansson 943 i Bågen. Sedan bar det av för Gamleby till Säffle för möte med Tegner. den här matchen var länge jämn men Gamleby starkast mot slutet och tog hem tvåpoängaren med 12-8. I Tegner hade Joakim Norden 939 medan Robin Ilhammar toppade i Gamleby med 890.

Nobel åkte på lördagen till Mariestad för möte med Team Mariestad. Nobel var hela tiden det starkaste laget och kunde vinna med klara 13-7. Johan Igelström i Nobel matchbäst med 885. Stockholmslaget Ax tog emot Gävle KK och kunde ta en ganska komfortabel seger med 13-7. Tidigare världsrekordhållaren i stevhopp Kjell Iskasson visade att han också kan behärska ett bowlingklot då Kjell slog 929. Ingvar Sjögren hade 910 och i Gävle KK slog ThomasLinder 919.

Skriv en kommentar