den 9 april 2022

Stureby tog hem Mellanallsvenskan

Stureby blev till slut vinnare av Mellanallsvenskan. Serien togs hem med 1 ynka poängs marginal ner till AIK.

Stureby, som inför avslutningen på serien låg strax bakom AIK, hade dubbel bortamatch på lördagen. Först bar det av till Norrköping och match mot Örnen. Och det verkade som att Stureby hade bestämt sig direkt för att seriesegern skulle bli deras. Bortalaget vann de första två serierna med 4-1 och 5-0, så även om Örnen tog 3-2 i tredje serien så hade Stureby redan vunnit matchen. Till slut blev siffrorna 15-5 i bortalagets favör. Marcus Tidbeck bäst i både Stureby och matchen med sina 995. Jimmy Vall bäst i Örnen med 896

Efter Norrköping så bar det av till Motala och match mot Baltzar. Där var matchen hyfsat jämn i två serier. Stureby var strået vassare dock och vann de båda första serierna med 3-2. Men tack vare 5-0 i tredje serien så lyckades bortalaget vinna även den här matchen efter 3 serier. Även slutresultatet blev detsamma, 15-5 till gästerna. Stureby hade därmed gjort vad de behövde, nämligen att vinna sina båda matcher för dagen och kammade hem seriesegern. Baltzar slutar på 6:e plats. Sturebys Dennis Eklund bäst i match en med 994. Bäst i Baltzar blev Mariana Kiiskinen med 867

AIK gjorde vad de kunde för att behålla sin serieledning i sin hemmamatch mot Matteus-Pojkarna. Hemmalaget gav aldrig gästerna någon större chans och någon större spänning infann sig aldrig heller i matchen. AIK vann stort efter siffrorna 4-1, 4-1, 5-0 och 4-1, till slutresultatet 17-3. Trots segern så slutar AIK alltså på en andraplats i serien. Matteus-Pojkarna slutar på 9:e plats. Matchbäst blev Jaroslav Lorenc i AIK med 976. Dennis Andersson bäst i Matteus-Pojkarna med 931.

BK Ax plockade hem 3:e plats i serien efter att ha lyckats besegra Brio hemma i sista matchen. Brio inledde matchen bäst och vann första serien med 3-2. Ax vände dock på steken redan i andra serien då de tog 5-0. Ax tog sedan 3-2 i tredje serien och då hjälpte det föga att Brio lyckades vinna sista serien med 3-2. 12-8 till Ax blev slutresultatet. Petter Paulin i Brio blev bäst i matchen med 824. Elias Sjögren bäst i Ax med 802

Brio behövde dock inte åka hem tomhänta sista spelhelgen. De åkte nämligen vidare till Sundbyberg, där de inledde matchen matchen betydligt bättre än hemmalaget och hade efter två serier hela 9-1. När Brio sedan lyckades ta 2 poäng i tredje serien så var matchen avgjord och det spelade ingen större roll att Sundbyberg vann sista serien med 5-0 till slutresultatet 11-9 i Brio's favör. Sundbyberg slutar på 5:e plats i serien medan Brio trots segern slutar sist. Robin Noberg i Sundbyberg bäst i matchen med 871. Linus Endahl bäst i Brio med 855.

Ett lag som grep det sista lilla tunna halmstrået som fanns kvar är Bågen. Deras match mot Mariestad, i Mariestad, på eftermiddagen slutade med förlust efter att hemmalaget vann de båda första serierna med 4-1 och sedan avgjorde matchen med 3-2 i tredje serien. Bågen putsade siffrorna i sista serien med 3-2 tillslutresultatet 13-7 i Mariestads favör. Mariestad kommer få kvala för att hålla sig kvar i Allsvenskan. Bäst i matchen blev Jonas Bohagen i Bågen med 901. Erik Ahlstrand i Mariestad var närapå lika bra med sina 900.

Det var dock i första matchen på dagen i matchen mot Nobel som Bågen plockade den nödvändiga poängen. Bågen inledde matchen allra bäst och ledde med 8-2 efter två serier. Då vaknade hemmalaget ordentligt och lyckades kvittera matchen till 10-10. Men tack vare sin poäng och att Bågen har två hängmatcher kvar att spela så har de fortfarande en teoretisk chans att ta sig förbi både Örnen och Mariestad i serien och därmed slippa kvala för att hänga kvar. Då krävs det dock seger i de båda sista matcherna som spelas nästa vecka mot Köping och Gävle. För Nobels del blir det Allsvenskan bästa år igen efter en 7:e plats. Nobels Johan Igelström bäst i matchen med 919. Bäst i Bågen blev Samuel Mäkinen med 900.

Tegnér avslutade säsongen med lång bortaresa där första stoppet var Vimmerby. Där hade värmlänningarn dock inte mycket att hämta. Vimmerby vann nämligen samtliga serier och matchen med totalt 15-5. Vimmerby hamnar på en säker 10:e plats i serien. Bäst i matchen var Tobias Asklöf i Vimmerby med 970. Daniel Nordström-Green bäst i Tegnér med 897.

Tegnér åkte sedan vidare till Gamleby, där det inte blev mycket roligare. Gamleby inledde matchen i rasande fart och vann första serien med 5-0. När de båda följande serierna slutade 3-2 till hemmalaget då var matchen avgjord med 11-4 efter tre serier. Tegnér avslutade sedan matchen bäst och vann sista serien med 4-1 till slutresultatet 12-8 till Gamleby. Tegnér slutar därmed på 8:e plats i serien medan Gamleby inte heller behöver oroa sig på sin elfte plats. Båda lagen spelar kvar i Allsvenskan bästa år. Bäst i matchen blev Tegnérs Robin Sundfelt med 965. Felix Bergman bäst i Gamleby med 932.

Det återstår 3 matcher i serien som tidigare blivit uppskjutna. Gävle har två matcher kvar, mot Köping och Bågen medan Bågen och Köping också har en match kvar mot varandra. Bågen är det enda laget som har något att spela för i de matcherna då Gävle kommer sluta näst sist i serien och Köping kommer sluta på fjärde plats oavsett vad som händer i de matcherna.

 

Skribent: Christian Holmén

Skriv en kommentar