den 23 oktober 2021

Stureby rycker i Mellanallsvenskan

Stureby fortsätter att gå som tåget i Mellanallsvenskan, är fortfarande obesegrade efter sju matcher och gör därmed ett litet ryck i toppen på serien.

 

Serieledarna inledde lördagens matchande redan 09:20 med match i Sollentuna mot BK Ax. Hemmalaget var de som inledde starkast och lyckades knipa 3 banpoäng, men trots det så vann Stureby totalen med 1 ynka poäng. Dock ledning för Ax efter första serien. Efter första serien var det dock bortalaget som visade bäst takter, kvitterade matchen med 3-2 i andra serien och sen blev det något av en defilering in i mål med 4-1 och 5-0 i de två sista serierna. 14-6 till Stureby stod det således på tavlan när matchen var över.
Marcus Tidbeck bäst i matchen och Stureby med 965 medan Allan Sennevall var bäst i Ax med 822

Stureby åkte sedan vidare till Sundbyberg för nästa match, där de fortsatte på inslagen väg från tidigare på morgonen. 5-0 till Stureby och Sumpan hade därmed ordentlig uppförsbacke från början. Hemmalaget kom dock aldrig riktigt upp i nivå och Stureby hade matchen avgjord redan efter tre serier efter att ha vunnit de båda mittenserierna med 3-2. 11-4 inför sista och 14-5 när matchen var över. Stureby står därmed på 3 poäng mer än tvåan i serien. Både Ax och Sunbyberg är dock med och slåss om topp fyra i allra högsta grad med Sumpan på fjärde plats och Ax på femte.
Jerry Ekman-Vogel bäst i Stureby med 974 och i Sundbyberg var Mikael Kanold bäst med 890.

En överkörning ägde rum i Mariestad på eftermiddagen, där hemmalaget Team Mariestad tog emot Tegnér. Teamet gav aldrig Säfflelaget någon chans i matchen alls, då man trampade plattan i botten redan från start. 5-0 i första följdes upp av 4-1 i samtliga tre efterföljande serier till slutresultatet 17-3. Mariestad hänger därmed på lagen i toppen och är bara 2 poäng under kvalplats med en match mindre spelad.
Bäst i Mariestad var Per Bergqvist med 913 medan Ribin Sundfelt var bäst i Tegnér med 851

Tegnér hänger även de med i toppen, endast 1 poäng bakom kvalplats, tack vare att man lyckades besegra Nobel tidigare på lördagen i en match som svängde från ena hållet till det andra. Tegnér inledde nämligen matchen allra starkast och hade 8-2 efter de båda första serierna. Nobel ville dock inte ge sig, vann tredje serien med 3-1 efter en oavgjord serie där siffrorna ovanligt nog var exakt samma för båda lagen 212 och 189 mot 212 och 189. Det fanns därmed chans att vända på matchen med 5-0 i sista serien, något hemmalaget sånär lyckades med, men i slutändan drog Tegnér det längsta strået, plockade 1 poäng och vann matchen med 10-9. Nobel fortsatt i mitten på serien.
Lars Lindh i Tegnér överlägset bäst i matchen med 943. Daniel Svahn bäst i Nobel med 838.

Två andra lag som slåss i botten av serien just nu är Vimmerby och Bågen och de båda möttes i Vimmerby på lördagsförmiddagen. Vimmerby var något starkare än gästerna i början av matchen och vann serie ett till tre med 3-2 och hade därmed 9-6 inför sista serien. Gästerna från Värmland hade dock inte gett upp och lyckades i sista serien knipa 4-1 och kvittera matchen till 10-10. Båda lagen ligger därmed på kvalplats neråt, på samma poäng. 
Frida Sethsson, som sånär fick till en perfekt serie redan i inledningen med 299, var bäst i matchen och Vimmerby med fina 942. Stefan Biehl bäst i Bågen med 931.

Bågen åkte sedan vidare till Gamleby, där värmlänningarna inledde starkt och ledde matchen med 5-4 efter två serier. Efter det så var dock inte marginalerna på bortalagets sida då Gamleby vände på matchen totalt genom att vinna de två avslutande serierna med 5-0 och 4-1 till slutresultatet 13-6. Gamleby lyckades tack vare segern ta sig förbi både Bågen och Brio och ta sig upp på "säker" mark i serien. Det är dock enbart bättre poängskillnad som skiljer lagen åt just nu.
Jacob Carlsson var bäst i Gamleby med 962 medan Halvar Hagen Nilsen var bäst i Bågen med 892

Ett lag som förmodligen har varit med om roligare lördagar i bowlingvärlden är BK Brio som först på åkte till Motala för match mot Baltzar. Baltzar, som på allvar är med i toppen och fightas, gav aldrig bortalaget någon chans. Raden 5-0, 4-1, 5-0 och 4-1 gav slutresultatet 18-2 och dagens första överkörning av Brio. Baltzar ligger för närvarande tvåa i serien tack vara ytterligare en vinst. 
Jonas Allard i Baltzar bäst i matchen med 885 och Linus Endahl bäst i Brio med 834

Brio åkte sedan vidare till Norrköping där Örnen väntade och där blev det något av en historieupprepning då Örnen var betydligt starkare än bortalaget. Den här gången var siffrorna 4-1, 5-0, 4-1 och 5-0 och det blev återigen 18-2 till hemmalaget. Brio fick därmed vända hemåt med endast 4 tagna banpoäng på två matcher. Brio nu näst sist i serien, med endast Gävle bakom. 
Michael Wittendorff bäst i Örnen med 944 och Sebastian Jansson bäst i Brio med 820

Nyss nämda Gävle är enda laget i Mellanallsvenska som fortfarande är utan seger. Detta efter dagens match borta mot IKW/Köping. Gävle hängde bra med till en början och första serien slutade 3-2 till hemmalaget. Men sen var det slut på det lilla roliga för Gävle när hemmalaget la i en helt annan växel. 5-0, 5-0 och 5-0 slutade de tre avlsutande serierna och ytterligare en match slutade med 18-2 i hemmalagets favör. Gävle fast i botten på serien, dock med några matcher färre spelade. Köping ligger precis mitt i serien med sina 6 poäng så här långt.
Carl Eklund i IKW/Köping var på väldigt bra spelhumör för dagen och slog dagens högsta resultat i serien med sina 990. Återigen ytterst nära en perfekt serie med 299 i andra serien. Johannes Eliasson bäst i Gävle med 770

Ett lag som visar att de tänker vara med och slåss om kvalplatserna uppåt är AIK, som på lördagen hade en ensam bortamatch i Birka mot Matteus-Pojkarna. Det var en match där AIK var det starkare laget från början till slut, samtidigt som de visade upp en fantastiskt jämnhet i laget då man samlade sina mannars resultat mellan 808 och 897. 5-0, 3-2 och 4-1 i de tre första serierna och matchen var avjord till bortalagets fördel. Något avstannande kunde AIK sedan vinna sista serien med 3-2 till slutresultatet 15-5. AIK därmed trea i tabellen medan Matteus-Pojkarna ligger strax ovanför kvalstrecket.
Bäst i matchen var Matteus-Pojkarnas Marcus Lundqvist med 903 medan Jonas Andersson var bäst i AIK med 897

 

Skribent: Christian Holmén

Skriv en kommentar