den 26 januari 2020

Storspel av X-Calibur när man besegrade B-K Eva

Team X-Calibur har med några internationella spelare i laget, gjort flera fina matcher och vill nog ta upp kampen med Spader Dam om SM-titeln. X-Calibur förlorade semifinalen i slutspelet mot B-K Eva förra året men vann nu med klara 15-5 och slog hela 7175.

Singapore stjärnan Jazreel Tan är kvar i Sverige och spelade åter elitserie match för Team X-Calibur. X-Calibur vann första serien med 4-1, men B-K Eva kunde reducera till 4-6. X-Calibur avslutade matchen med att vinna med 5-0 och 4-1 vilket gav enn seger med 15-5. X-Calibur fick också ihop ett riktigt fint damresultat i matchen. Laget slog hela 7175 och det är inte speciellt många matcher som har slutat med högre resultat. Individuellt hade Jazreel Tan 942, tyskan Janine Manuela Gabel slog 933, medan VM guldmedaljören Josefin Hermansson slog 932. I B-K Eva var Linnea Rundgren bäst med 875.

Kalmarlaget Cahoot som spelar i Södra Allsvenskan var på  besök på Västkusten under söndagen. I matchen mot Hallandia hamnade man snabbt i ett underläge 5-0. Cahoot närmade sig och låg under med 7-8 inför slutserien. Då kom Hallandia igång igen och kunde vinna matchen med 12-8. I Cahoot hade Frida Löhnert 934 och Jenny Johansson 860. Bäst i Hallandia hade Sandra Granfeldt 934 och Yvonne Martinsson 831. Cahoot:s andra match spelades i Partille med X-Caliburs farmalag som motståndare. Kalmarlaget tog direkt ledningen och släppt inte den ifrån sig utan kunde vinna med 14-6. Individuellt hade Jenny Johansson 875 och Johanna Hedlund 842 i Cahoot. X-Caliburs bäste var Emma Lejman med 843.

I Norra damallsvenskan tog gotlänningarna i Stånga emot AIK på söndagen. Stånga tog ledningen och utökade den hela tiden till en seger med 13-7. Segern gör att Stånga har andraplatsen i serien efter seriesuveränerna Sundbyberg. Gotlandslaget siktar säkert på att kunna ta en kvalplats till elitserien. Individuelt slog Stångas Camilla Olofsson 808 i matchen.

Skriv en kommentar