den 26 februari 2022

Seger för Team Pergamon både fredag och lördag

Team Pergamon vann fredagsmatchen mot Göta med 13-7 där det var en fullmatad kväll med elitseriematcher i både handboll och bowling, afterwork samt liveband. Under lördagen spelades fyra matcher i herrarnas elitserie där bland annat Pergamon tog helgens andra seger och Alingsås befäster sin serieledning efter vinst mot Göta. 

Team Pergamon-IS Göta 13-7

Handbollslaget Sävehof vann sin elitseriematch mot Hallby med 30–22. När det var dags för bowling så ville inte Pergamon vara sämre och de tog hem segern mot Göta med 13-7. Men inledningsvis var det jämnt och gästerna lyckades ta hem första serien med 3-2. Den andra serien böljade länge fram och tillbaka men Pergamon fick ett övertag från den sjunde rutan och lyckades sedan få med sig 4-1.

– Det var en bra insats av killarna men också lite flyt att det gick åt rätt håll för oss, säger Niklas Dahlberg.

Tredje serien blev också jämn men det var Pergamon som var lite starkare och lyckades vinna serien med 3-2. Den avslutande omgången tog Partillelaget hem med 4-1.
– Det känns som en klassisk Pergamon-seger. Vi gör en stark laginsats och plockar fram spelet när det behövdes som mest. 

Niklas Dahlberg uppskattade det nya upplägget med fredagsmatch och hoppas på fler repriser.
– Det var härlig stämning och man såg en del Sävehofssuportrar som blev kvar efter handbollen. Det känns perfekt att göra detta någon gång då och då. Jag tror att det också är bra att passa på att arrangera det när det inte är serieomgång för övriga bowlare så att fler kan kolla. Det känns positivt för bowlingen och kan förhoppningsvis skapa ett ännu större intresse för sporten.    

Team Pergamon-Bodens BS 17-3 

Efter den sena fredagsmatchen så var det upp på hästen snabbt igen för Team Pergamon under lördagen när de tog emot Boden. Partillelaget hade dock inga problem med att ladda om och vann övertygande.

Det bjöds på höga slagningar direkt i första serien där Pontus Falkhäll slog 300. Bodens Emil Holmberg var också väldigt nära men det blev till sist 297 för honom. Annars dominerade Pergamon som höll en hög nivå matchen igenom.
– Det var väldigt lite missar idag och tomma rutor vilket är glädjande att se som coach. Boden var inte dåliga men vi gör det helt enkelt så bra hela vägen, säger Pergamoncoachen Niklas Dahlberg. 

Trots Pergamons övertygande seger så var det Bodens Emil Holmberg som var poängbäst totalt i matchen med 1065 poäng. De två yngsta spelarna i Pergamon Oliver Dahlgren och Pontus Falkhäll gick i bräschen för hemmalaget och slog högst där med 999 respektive 990. Dahlgren gjorde en stark insats även under fredagen och var poängbäst också där med sina 936 poäng.
– Det är kul när de yngsta spelarna bär upp laget och Oliver Dahlgren är helgens lirare, säger Niklas Dahlberg som är nöjd med två segrar på två dagar.
– Det är riktigt viktiga poäng. Vi har ändå fyra spelare borta i USA så det är starkt av laget att klara av det så bra ändå. 

Team Alingsås BC - IS Göta 14 - 6 

Team Alingsås tog sin femte raka seger när de besegrade IS Göta på hemmaplan. Redan i första serien slog två spelare 300. Emanuel Jonsson från Alingsås och Jan Macek från Göta. Det var gästerna som hade övertaget till en början i första serien men de tappade greppet om det och till sist stod ändå Alingsås med en 4-1-ledning. I andra serien fick inte Alingsås spelet att stämma och Göta tog hem den med 3-2. 

James Blomgren i Alingsås berättar att de snackade ihop sig inför tredje serien där de hittar spelet vilket ledde till 5-0. Den sista serien tar Alingsås hem med 3-2 och slutresultatet blev 14-6.
– Det var inte så strikevänligt i slutet och det var extra tufft för högerhänta spelare. Vi har en fördel att vi är tre vassa vänsterhänta spelare som kan utnyttja sidan där det inte är lika mycket trafik. Göta gör det väldigt bra annars och det känns fantastiskt skönt med ännu en seger. Vi har ny match imorgon hemma mot Boden så det är bara att ladda om, säger James Blomgren. 

BK Kaskad - BKF Falkenberg 10 - 9 

Det blev en rafflande avslutning på matchen mellan Kaskad och Falkenberg. Kaskad såg länge ut att ha koll på matchen och ledde med 10-5 inför den fjärde serien. Men där hittade gästerna spelet och var ytterst nära att få med sig ett oavgjort resultat. Men i avslutningen lyckades Markus Lenefjäll få till en viktig spärr som gjorde att Kaskad kunde hålla undan och vinna med 10-9.
– Det kändes som vi hade kontroll på det men i sista serien hittar Falkenberg något som inte vi gör. Väldigt skönt att vi ändå lyckas vinna till sist och få med oss en viktig seger, säger William Svensson. 

Team Clan BK - BKF Falkenberg 18 - 2 

Team Clan tog en storseger hemma mot Falkenberg. De hittade spelet direkt från start och tog hem första serien med 5-0. Nässjölaget fortsatte att hålla uppe spelet matchen igenom och kunde till sist vinna med 18-2. Jesper Runbom storspelade i Team Clan och slog 1057 poäng. 

– Det kändes riktigt bra idag. Jag har jobbat lite extra på spärrspelet det senaste. Det har känts bra på träningarna inför men jag trodde inte att jag skulle slå över 1000, säger Jesper Runbom som är glad över segern.
– Det var en väldigt viktig seger när det är så jämnt i toppen.

Imorgon väntar Kaskad på hemmaplan.
– Det blir en tuff match men vi känner oss säkra på profilen här hemma. 

 

 Text: Linus Wirén