den 18 januari 2020

Stjärnspäckat X-Calibur imponerade

Med sina internationella nyförvärv imponerade Team X-Calibur när de idag tog två segrar på Elitseriens sammandrag i Norrköping.
- Vi jobbade som ett lag i båda matcherna, säger Josefin Hermansson.

Ett av tidernas mest meriterade lag, det ställde Team X-Calibur upp med när damernas Elitserie hade sammandrag i Norrköping idag. Då kunde varken BK Skrufscha eller BK Merci sätta emot speciellt mycket och Partille-laget vann med 17 - 3 och 18 - 2. Världsmästaren Josefin Hermansson var mycket nöjd.
- Vi jobbade som ett lag i båda matcherna och höll fokuset uppe i alla serier tycker jag. Det kändes mäktigt att ha ett lag där samtliga nio spelare har VM-medaljer i sina skåp hemma, det gör det svårt för coachen att välja reserv, om vi säger så, säger hon.

En av alla dessa VM-medaljörer var japanskan Misaki Mukotani som gjorde debut i den svenska ligan efter att ha skrivit på för de fyrfaldiga svenska mästarinnorna i somras.
- Jag var väldigt nervös inför debuten, jag har knappt kunnat sova inatt. Jag var orolig över hur jag skulle prestera och på hur laget skulle ta emot mig. Men laget var otroligt välkomnande och det kändes fint och skönt att höra dem heja på mig ändå från banorna längst bort från där jag spelade, säger 27-åringen och fortsätter:
- Att höra dem ropa mitt namn gjorde att jag ville ge allt jag kunde tillbaka till laget, och jag hoppas att jag kommer kunna heja ännu mer nästa gång. Jag gillar verkligen känslan av att tillhöra ett lag, säger hon.

Tillsammans med internationella stjärnor som Misaki Mukotani, Singaporianskan Jazreel Tan, tyska Janine Gabel har X-Calibur svenska toppspelare som Josefin Hermansson, Nina Flack och den dubble VM-silvermedaljören från i somras, Joline Persson Planefors, som var bäst i båda dagens matcher (1009 och 915). Men är laget bättre än de obesegrade serieledarna Spader Dam?
- Spader har onekligen spelat mer med varandra än vad vi gjort och de borde därför ha en bra kommunikation i grunden. Men som det såg ut för oss idag så skulle vi absolut kunna mäta oss med dem, säger Josefin Hermansson.

Örgryte IS är inne i en bra period. De avslutade förra året med två raka segrar som lyfte dem från bottenstriden till en mittenposition i tabellen. Efter tre nya poäng idag ligger göteborgarna nu på en slutspelsplats, två poäng före B-K Eva som har två matcher mindre spelade. Efter en 13 – 7 seger mot ett blekt BK Skrufscha spelade ÖIS idag oavgjort mot BK Merci som i och med det tog sin blott tredje poäng.

 

Text: Markus Hegnelius
markus.hegnelius@swebowl.se