den 12 september 2020

Spelsugen Jesper Svensson briljerade när Elitserien drog igång

Team Pergamon, med Jesper Svensson i spetsen, visade upp storspel när Elitserien drog igång igen. Pergamon vann klart mot både Ludvika BK och BK Glam och Jesper toppade individuellt i båda matcherna.
- Klart man var spelsugen, säger en glad Jesper Svensson.

Inför den förra säsongen var både Ludvika BK och BK Glam nykomlingar. När Elitserien gjorde omstart idag fick de båda lagen en ny chans att ta poäng i sina premiärmatcher mot Team Pergamon, men det blev nu än tuffare eftersom motståndet kom på besök med sitt allra bästa mannskap.

Ifjol var det match in i de sista spelrutorna, men idag gav Team Pergamon hemmalaget Ludvika BK en rejäl uppvisning i bowlinglagspel i världsklass. Pergamon vann nu med klara 16-4 efter att gästernas totalslagningar i samtliga fyra serier varit över 1700. Ludvika kämpade tappert men var minst två nummer för små denna gång. 

- Ludvika gav oss bra motstånd i premiären ifjol och kämpade på bra även denna gång, men nu hade vi bästa möjliga lag med oss och då är det tufft att slå oss, förklarar Jesper Svensson.

Pergamons världsspelare med Jesper Svensson och Osku Palermaa i spetsen briljerade med sin tvåhandsteknik och strajkade ihop 969 respektive 968 poäng. Osku tog även full pott i banpoäng i par med Kim Bolleby, 904, medan Jesper fick nöja sig med två banpoäng i par med Mattias Wetterberg, 770.

Mikael Smedberg strajkade bäst i hemmalaget med 880 och nyförvärvet från Västerås SK, Joakim Stål, var steget efter med 847. 

Tuff start för BK Glam

BK Glam, som haft en turbulent tid med byte av hemmahall och tappade spelare inför årets säsongsstart, hade än mindre att sätta emot gästande Team Pergamon. Detta trots att Partillelaget lät Osku Palermaa gå som reserv. Istället hoppade Oliver Dahlgren in i laget och Anton Elofsson fick starta när Mattias Wetterberg vilade.

I den första serien i den nya hemmahallen i Hallsberg vann hemmalagets Patrik Wettergren och Adam Hultgren en banpoäng, vilket dock höll på att bli hemmalagets enda poäng i matchen denna lördag. Pergamon vann den första serien med 4-1, och lade sedan in ytterligare en växel med två rundor över 1800 poäng vilket gav klara serievinster med 5-0 i båda.

Matchen var därmed redan avgjord efter tre spelade serier då gästerna ledde med hela 14-1. I den lite avslagna slutrundan lyckades hemmalaget vinna en banpoäng till så slutresultatet stannade vid förkrossade 2-18.

Jesper över 1000-vallen

Pergamon strajkade ihop hela 7176 mot hemmalaget Glams 6426 och segrarna hade en hel radda (6) spelare med full pott i banpoäng. Jesper Svensson hade återigen stor strajkshow och sprängde 1000-vallen med 1006.

- Dagens två matcher gick på två olika oljeprofiler, och trots högre resultat i den andra matchen tycker jag att min prestation i den första matchen ändå var snäppet bättre, förklarar Jesper Svensson, som påpekar att det känns bra att göra höga resultat så här direkt men att det viktigaste är att laget vinner.

I morgon söndag spelar Team Pergamon sin tredje bortamatch denna helg då laget gästar BK Jösse i Arvika.

- Den matchen ser jag verkligen fram emot då vi har revansch att fordra eftersom vi förlorade mot dem i fjol, säger en spelsugen Jesper Svensson.

Clan fullföljde sin plan och vann säkert

Ett av de i förhand tippade topplagen Team Clan BF tog en säker hemmaseger mot IS Göta. Trots att gästerna inledde bäst och vann den första serien med 3-2 efter fina 1721 mot hemmalagets 1695.

- Vi var väldigt taggade inför matchen, men det var också lite pirrigt eftersom det var ett tag sedan vi spelade match. Vi lyckades dock fullfölja vår plan vilket kändes bra och det grundlade för segern, förklarar en nöjd Peter Hellström i Clan.

Efter den första serien var det nästan bara hemmalaget som tog poäng då Göta tappade sitt fina spel från den första serien. Den andra serien vann Clan med 5-0 via 1674 mot gästernas svaga 1527 och i den tredje serien avgjorde hemmalaget matchen. Vinst med 4-1 i serien gav ointagliga 11-4 inför avslutningen. Matchen slutade 14-6 till Clan som visade upp en fin jämnhet trots ringrosten av inget matchspel sedan mars månad. 

- Det blev inte så gynnsamt på banorna eftersom det tidigt blev mycket spel i mitten av banan. När det sen torkade upp i mitten blev det mer prickskytte och inget direkt skönspel, förklarar Peter Hellström.

Spärrspelet avgjorde till Clans fördel

Noterbart från matchen var att gästande Göta hade färre hål än hemmalaget, men hemmalaget Clan hade ett betydligt mer stabilt spärrspel.

Hemmalagets Anton Ahlgren var ensam spelare i matchen över 900 med 907. Det var dock två andra lagkamrater som lyckades vinna alla fyra banpoäng. Peter Nordensson, 867, i par med Alfred Berggren, 865. IS Götas Rasmus Edvall var och nosade på 900 men fick nöja sig med 893.

I morgon söndag fullbordas denna omgång i herrarnas Elitserie då BK Kaskad tar emot IS Göta, Team Alingsås gästar både BKF Falkenberg och BK Joker samt med det väntade toppmötet mellan BK Jösse och ett revanschsuget Team Pergamon. 

Skriv en kommentar