den 5 mars 2022

Spader Dams Anna Andersson avslutade med 300

I damernas Elitserie spelades två matcher på lördagen. Serieledande Spader Dam vann klart över gästande B-K Eva Stockholm där hemmalagets Anna Andersson avslutade med en 300-serie.  – Det var faktiskt min allra första 300-serie i Sverige, säger en glad Anna. BK Högland övertygade också och tillfogade gästande Team X-Calibur lagets första förlust denna säsong. 

BK Högland – Team X-Calibur 12-8

Nässjödamerna i BK Högland blir verkligen att räkna med i år. På lördagen besegrade de hittills obesegrade Team X-Calibur mycket klart på hemmaplan. Matchen var över redan efter tre spelade serier då Högland hade skaffat sig en ointaglig ledning med 11-4. 

– Hela laget gjorde det mycket bra. Vi hade det lite gnetigt i den förra matchen, och nu hade vi intalat oss att försöka ta oss till fickan och hoppas att det skulle räcka. I den andra serien hittade vi alla in direkt och vi kunde slappna av och spela ut för fullt, förklarar Ida Andersson i BK Högland.

Den andra serien blev mycket avgörande då hemmalaget björ på en riktig strajkfest och dammade in hela 1794 totalt mot gästernas 1498 vilket gav solklara 5-0 i serien. I den sista serien putsade gästerna till resultatet något men totalerna 6600 mot 6273 visar att det var hemmalaget som strajkade klart bäst denna lördag.

Ida Andersson, 928 och Maria Fridell, 794, vann alla fyra banpoäng. Bäst individuellt var dock Rebecka Larsen med 949. Hos gästerna toppade Joline Persson-Planefors med 841.

Spader Dam – B-K Eva, Stockholm 14-6

Serieledande Spader Dam var numret större än gästande B-K Eva, Stockholm. Och hemmalagets Anna Andersson storspelade med 952 totalt efter att ha avslutat med en 300-serie.

– Det trodde jag inte efter första serien. Då kändes det riktigt halvsegt för mig själv, men sen hittade jag spelet och det var faktiskt den allra första 300-serien jag slagit i en seriematch och i Sverige överhuvudtaget i tävlingssammanhang, säger en glad Anna Andersson i Spader Dam.

Helsingborgsdamernas segersiffror skrevs till klara 14-6 efter att laget gått ifrån till 8-2 efter halva matchen. Eva räddade spänningen kvar i matchen genom att vinna den tredje serien med 4-1, men i den sista serien var dock hemmalaget överlägset och vann avslutningen med 5-0. 

– Vi slappnade av lite i den tredje serien när vi ledde ganska stort, så fick skärpa till oss rejält i sista serien då vi blev riktigt hotade av dem i början, fortsätter Anna Andersson.

Med den fina avslutningen kunde Spader Dam därmed ta sin tionde seger för säsongen av elva möjliga och laget ligger kvar i topp. Tillsammans med Emma Halttunen, 817, tog Anna Andersson även hem alla fyra banpoäng.

Amelie Holgersson bäst i stockholmslaget med 812. B-K Eva blir mer och mer indragen i den jämna striden om de nedre strecken. Samtidigt har Eva, med en match mindre spelad, bara två poäng upp till BK Merci på rätt sida om slutspelsstrecket. 

Text: Jonas Brändström

Skriv en kommentar