den 6 mars 2022

Spader Dam vann stort mot Team X-Calibur

Spader Dam tog en storseger i mästarmötet mot Team X-Calibur och vann med 18-2.
– Det var en skön revansch för oss efter premiärförlusten mot dem, säger Sandra Andersson i Spader Dam.

I säsongspremiären i september vann Team X-Calibur på bortaplan mot Spader Dam med 13-7. Idag fick Spader Dam revansch och det rejält när de vann med 18-2 på neutral plan i Falkenberg. Sandra Andersson var överraskad att de kunde vinna så enkelt. 

– Det brukar vara jämna matcher men idag kom de inte upp i nivå samtidigt som vi spelade enkelt och täcker våra rutor. Vi undvek större problem som kanske inte X-Calibur gjorde. Sedan fick vi med ett par jämna banpar och då blev vi lite mer avslappnade. 

Spelet började jämnt i första serien men i sista rutan lyckades Spader Dam ändå säkra en 4-1-ledning. I andra serien höll Helsingborgslaget en hög nivå och fick ihop 1771 poäng och gick upp till 9-1. I tredje serien lyckades inte Team X-Calibur komma upp i nivå och Spader Dam kunde med det gå upp till 14-1 och avgöra matchen. 

Sandra Andersson menar att en seger mot Team X-Calibur betyder lite extra.
– Man brukar vara extra taggad i matcherna mot X-Calibur. Det är ett kul lag att möta och för oss var det en skön revansch efter premiärförlusten mot dem. Det bygger självförtroende inför slutspelet att vi kan prestera så bra i en sådan här match. 

Jenny Wegner var poängbäst i Spader Dam med 910. I Team X-Calibur var Joline Persson Planefors högst med 866. Sandra Andersson tog hem alla banpoäng i Spader Dam tillsammans med Cajsa Wegner, Nora Johansson och Filippa Persson. Helsingborgslaget  kan summera helgen med två segrar och de har endast en förlust på 13 matcher.
– Hela laget har lyft sig och det är så många som kliver fram och spelar på en hög nivå. Igår var det Anna (Andersson) som gjorde det otroligt bra och idag är det framförallt Jenny (Wegner). Jag var väldigt besviken över mitt spel igår så det var skönt att det stämde bättre idag. 

Spader Dam har två matcher kvar i serien och den nästa är 9 april mot BK Merci.

 

Text: Linus Wirén