den 20 februari 2022

Spader Dam vann stort mot Hammarby

Spader Dam tog en övertygande seger hemma mot Hammarby under lördagen och vann med 17-3. Cajsa Wegner gjorde en stark insats för hemmalaget och var poängbäst med 932 poäng.

Spader Dam tog tag i matchen direkt från start och vann första serien med 4-1. De fortsatte i samma spår och tog hem andra serien med 5-0.
– Det kändes bra från start och vi hittade rätt direkt i spelet, säger Cajsa Wegner. 

Därefter rullade det på och siffrorna skrevs till sist till 17-3 i Spaders favör. Cajsa Wegner storspelade i hemmalaget och fick ihop 932 poäng, trots att hon haft tuffa veckor det senaste då hon åkte på covid-19 och sedan även drabbats av en ögoninflammation.
– Det har varit lite mindre träning på sista tiden men det kändes ändå bra under matchen och jag hade fin koll på spelet. 

Det var första seriematchen sedan i slutet av november för Spader Dam och Cajsa Wegner tyckte det var kul att hela laget kunde samlas igen för match.
– Det var väldigt trevligt att träffa alla och vi har en härlig lagkänsla.

Dagen till ära testade Spader Dam en ny banprofil i form av Elitserien Dam 41 2021 som även väntar i kommande helgs sammandrag i Jönköping, där de ställs mot BK Högland och B-K Eva.
– Vi ville få lite träning på den profilen och den passade oss bra. Det kan bli jämna matcher nästa helg men det känns som vi har goda chanser till två segrar.

 

Text: Linus Wirén