den 28 september 2019

Spader Dam vann finalreprisen

Världsmästarinnan Jenny Wegner slog 1020 när Spader Dam slog SM-silvermedaljörerna från förra säsongen B-K Eva med 16 – 4 på Högdalen i Stockholm.
- Vi fokuserade på att täcka rutor, säger Jenny Wegner.

Förra säsongen avslutades med att Spader Dam från Helsingborg, vann SM-finalen, i två raka matcher, över B-K Eva från Stockholm. Idag när lagen möttes för första gången den här säsongen vann skånskorna på bortaplan i Stockholm med klara 16 – 4.
- Vi var väldigt bekväma på banorna, just den profilen i den hallen är inga konstigheter. Vi var även väldigt bekväma i laget, vi känner oss starka oavsett vilka spelare vi sätter in. Vilket är en stor trygghet för hela laget.

Den 25-årige VM-guldmedaljören i tvåmanna ledde sina himmelsblåa tjejer till seger genom att slå 248, 268, 278 och 226, totalt 1020, och ta fyra banpoäng, tillsammans med landslagskollegan Anna Andersson.
- Vi fokuserade på att täcka rutor då det syntes väldigt tidigt i matchen att det var täckta rutor som skulle ta hem vinsten. Personligen så har jag äntligen hittat det lilla som har fattats sista tiden och det känns jäkligt bra, säger hon.

Nykomlingarna BK Merci från Örebro var nära, två gånger om, att ta poäng på sammandraget i Skövde under premiäromgången. Men idag, när närkingarna spelade sin första hemmamatch för säsongen var det inte riktigt nära. Förra årets slutspelslag BK Högland från Nässjö visade tydligt att de är Elitserien bästa lila lag.
- det var mycket jämnare än vad siffrorna kanske visar, men vi var väldigt starka i slutrutorna och kunde knipa många jämna bord, säger Ida Andersson i BK Högland.

Sifforna blev 4 – 16 till fördel för de gästande småländskorna, trots att hemmalagets Emelie Tiveljung gjorde en storartad insats där hon slog 920 och tog tre, av Mercis fyra, banpoäng, tillsammans med Malin Ahlgren.
- Vi är väldigt nöjda med dagen och laddar om för en tuff match imorgon, säger Ida Andersson.

Då tar BK Skrufscha emot hemma i Vänersborg. Alla tre möten förra säsongen slutade med seger för BK Högland och när säsongens första drabbning skall stå imorgon har Ida Andersson och hennes lagkompisar med sig segern från idag.
- Vi tror att det kommer bli väldigt tufft, det brukar bli hårda matcher som avslutads i slutrutorna när vi är i Vänersborg, säger hon.

 Text: Markus Hegnelius
markus.hegnelius@swebowl.se