den 23 november 2019

Spader Dam tog 24:e raka segern

De regerande svenska mästarinnorna Spader Dam från Helsingborg vann sin 24e raka match idag när de slog bottenlaget BK Merci på bortaplan i Örebro med 17 – 3.
- Vi tar en match i taget, säger Anna Andersson.

Senast de mesta mästarinnorna Spader Dam förlorade en match i det svenska seriesystemet var för nästan exakt ett år sedan när B-K Eva tvålade till skånskorna i Helsingborg med 16 – 4. Idag utökade Europatourvinnaren Anna Andersson och hennes lagkompisar segersviten till 24 matcher.
- Vi går ”all in” i varje match och tar ingenting för givet. Vi har, mer eller mindre, varit samma spelare de senaste fyra åren så vi känner ju varandra väldigt väl, säger hon.

Segern idag byggdes av fyra jämna serier där Spader Dam slog mellan 1615 och 1683 samtidigt som hemmalaget från Örebro fick till 1542 som bäst.
- Vi har mycket kunskap och erfarenheter i laget och vi är duktiga på att hjälpa varandra när det uppstår problem, och då blir vi också trygga med varandra när alla drar åt samma håll och vill bli bättre, säger Anna Andersson.

I hemmalaget var Emelie Tiveljung, precis som de flesta matcher den här säsongen, bäst hos BK Merci med 883, över hundra pinnar bättre än alla sina lagkompisar. Hon vinnarna var Filippa Persson överlägsen på 966 och fyra banpoäng ihop med Emma Andersson. Imorgon går jakten vidare på seger 25 mot BK Skrufscha i Vänersborg.
- Vi tar en match i taget, säger Anna Andersson.